23 november 2018

‘Dup’ mee met MMC!

Oudere man en vrouw werken aan laptop

Al sinds 2014 is het voor patiënten van MMC mogelijk om via patiënten portaal MijnMMC hun medische gegevens online in te zien. Dit heet ‘duppen’. En duppen is hot! Ook zeker in ons land. Nederlandse zorgorganisaties lopen in Europa voorop met het gebruik van het elektronisch patiëntendossier. Dit nieuwe werkwoord is nu dan ook aangemeld voor de Van Dale-verkiezing ‘Woord van het Jaar 2018’.

Dankzij duppen hebben patiënten laagdrempelig toegang tot bijvoorbeeld uitslagen, specialistenbrieven en medicatiegegevens. De gegevens worden gestructureerd aangeboden waardoor ze gemakkelijker te delen zijn met andere zorgverleners. En dankzij verbeterde digitale informatie voorziening kunnen patiënten zich beter voorbereiden op het gesprek met de dokter en steeds meer zelf een rol spelen in hun behandeling.

VIPP

Duppen wordt actief door de overheid gestimuleerd. Bijvoorbeeld via VIPP, het Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling tussen Patiënt en Professional. Dankzij het programma kunnen zorgorganisaties in drie jaar tijd extra stappen zetten om de patiënt meer regie te geven over de eigen gezondheid.

MijnMMC

Ook MMC neemt deel aan dit versnellingsprogramma. Als gevolg hiervan zult u de komende tijd meer gaan horen over MijnMMC en wat u hier allemaal mee kunt. Bent u nu al nieuwsgierig? Meer informatie over werken met MijnMMC.