23 september 2019

Máxima MC per 1 oktober geheel rookvrij

Ziekenhuis MMC Veldhoven rookvrij

Máxima MC (MMC) is vanaf 1 oktober 2019 een rookvrij ziekenhuis. Voor medewerkers, patiënten en bezoekers geldt dat er vanaf deze datum niet meer gerookt mag worden op het terrein van het ziekenhuis. Het rookverbod is ook van toepassing op de e-smokers en geldt voor beide locaties van MMC.

Longarts Joris van Enschot is blij met die beslissing. “Als grote zorginstelling moeten we het goede voorbeeld geven”, vindt hij. “We hebben hier dagelijks te maken met de gevolgen van roken. Juist daarom stimuleren we een gezonde leefstijl. Oktober, de maand van Stoptober, is de perfecte maand om als rookvrij ziekenhuis te starten.” Inmiddels heeft een groot aantal ziekenhuizen in Nederland, net als MMC, besloten om hun terrein rookvrij te maken. Hiermee sluiten we aan bij de landelijke campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

De stopper is een topper!

Van Enschot: “Stoppen met roken levert veel voordelen op. Zo vermindert het risico op hart- en vaatziekten en op diverse vormen van kanker, zijn stoppers minder kortademig én verbetert hun smaakvermogen. Bovendien geeft het ook nog eens meer financiële ruimte, aangezien roken erg duur is.” Van Enschot weet echter ook dat het moeilijk is om van het roken af te komen. “Voor veel mensen is het een gewoonte geworden. Eventueel met hulp is die gewoonte te doorbreken.”

Hulp bij stoppen

Wilde je al stoppen maar heb je een steuntje in de rug nodig? Weet dan dat je er niet alleen voor staat. Vanuit MMC stimuleren en adviseren we patiënten om te stoppen met roken. Vraag bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Wil je meer informatie? Dat kan! Op maandag 30 september (locatie Veldhoven) en op dinsdag 1 oktober (locatie Eindhoven) is er een informatiestand over stoppen met roken in de centrale hal aanwezig. De stand is aanwezig van 10.30 tot 14.30 uur.