11 april 2020

Eerste coronapatiënt verlaat na IC ook MMC

Eerste coronapatiënt verlaat na IC ook MMC

Zaterdag is in Máxima MC (MMC) de eerste patiënt ontslagen die na een IC-opname voldoende was hersteld om buiten het ziekenhuis te werken aan zijn verdere herstel. De patiënt mocht begin deze week de IC verlaten. Na te zijn aangesterkt op de nieuwe revalidatie-afdeling van MMC, werd hij medisch fit genoeg verklaard om verder aan zijn gezondheid te werken in het revalidatiecentrum in Hoensbroek.

Sommige patiënten die besmet zijn met het coronavirus belanden op de intensive care. Zij zijn er zo slecht aan toe, dat ze zeer intensieve zorg nodig hebben. Gelukkig herstelt een deel van de patiënten voldoende op de IC. Voor het ziekenhuis, waar de afgelopen weken keihard is gewerkt om een groot aantal patiënten intensieve zorg te kunnen verlenen, is het dan ook een bijzonder moment als een patiënt na de IC, ook het ziekenhuis mag verlaten. De patiënt werd uitgeleide gedaan door een groot aantal zorgverleners die samen bij zijn hersteltraject betrokken waren.