22 september 2020

Reanimatiepop geeft direct feedback tijdens vaardigheidstraining

MMC is eerste ziekenhuis in Nederland met realtime reanimatietool


Sinds kort kunnen medewerkers van Máxima MC (MMC) hun reanimatievaardigheden trainen op een reanimatiepop die hen direct feedback geeft in beeld en geluid. MMC is het eerste ziekenhuis in Nederland dat dit RQI-reanimatiestation als leerinterventie inzet.

Reanimeren is voor de meesten gelukkig geen dagelijks werk, maar als de situatie zich voordoet is het letterlijk van levensbelang. Dankzij de nieuwe oefenpop kunnen medewerkers van MMC hun reanimatievaardigheden op peil houden.

Direct feedback

Tijdens de training registreert de volwassen reanimatiepop de handelingen van de medewerker, waardoor hij of zij direct audiovisuele feedback krijgt op zijn of haar reanimatievaardigheden. Zo geeft de oefenpop via een beeldscherm aan of de borstcompressies de juiste diepte en snelheid hebben en of er adequaat wordt beademd. Aan het einde van de training krijgt de medewerker een overzicht te zien, met daarin de uitslag van de training en tips over wat hij de volgende keer kan verbeteren.

Veilige leeroplossing

Om de reanimatiekennis en -vaardigheden te trainen, zijn een e-learning, toets en een klassikale BLS-training beschikbaar. Met de komst van het RQI-reanimatiestation kunnen medewerkers hun reanimatievaardigheden vanaf nu individueel en op een zelfgekozen moment oefenen. Dit zorgt voor efficiëntie en effectiviteit. Het oefenen met de reanimatiepop is daarbij volledig coronaproof: medewerkers trainen alleen in een ruimte, dragen handschoenen en de pop is eenvoudig schoon te maken.