13 april 2021

Bijzonder kunstwerk als herinnering

Studenten van de SintLucas-opleiding Creatief Vakman Glas hebben een bijzonder project gerealiseerd. Zij hebben een serie van negen glas-in-loodramen ontworpen voor Máxima MC. Met deze herinneringsramen willen de studenten hun steun betuigen aan alle MMC-medewerkers die zich inzetten in de strijd tegen het coronavirus, maar ook aan alle patiënten en hun familie. 

De ramen zijn na het overhandigingsmoment opgehangen in de gang bij de hoofdingang van MMC locatie Veldhoven. De kleurrijke panelen zorgen voor een positieve noot en zijn ontworpen vanuit het healing environment principe dat MMC hanteert.

Sietske van Loenen (afdelingshoofd facilitair bedrijf) neemt de ramen namens MMC in ontvangst: “wat een leuk, energie gevend project! Bijzonder om te zien hoe alle studenten de herdenkingsramen op hun eigen creatieve manier hebben ingevuld.”

Studente Marloes van Klaarwater verwerkte de verschillende varianten van het coronavirus in haar ontwerp. “Ik heb er een eigen interpretatie aan gegeven, met de kroon als uitgangspunt. Ik wilde dat mijn raam vrolijk zou zijn en leuk oogde.” Doordat de groep studenten zo intensief met de opdracht bezig was, kreeg Marloes een positief gevoel. “Ik was even minder bezig met corona. Het is een leuke kans die we hebben gekregen.”

Bedankt studenten van SintLucas voor jullie prachtige werk en de fijne samenwerking!