13 december 2022

Wanddecoratie voor kinderafdeling MMC door studenten SintLucas

De onthulling van de wanddecoratie op de kinderafdeling van MMC vond 13 december plaats in het bijzijn van studenten SintLucas en medewerkers MMC.   

Studenten van de opleiding Creatief Vakman Textiel hebben een bijzonder project gerealiseerd. Voor de kinderafdeling van Máxima MC (MMC) in Veldhoven hebben zij een wanddecoratie ontworpen en gemaakt, gericht op kinderen van 0 tot 18 jaar. De wanddecoratie draagt bij aan de wens voor een vrolijke en kleurrijke aankleding voor kinderen op de afdeling.

“We zijn op de kinderafdeling erg blij met het mooie resultaat en de fijne samenwerking met SintLucas. De studenten hebben goed begrepen wat de vraag van ons als ziekenhuis was en zijn met hun creatieve en frisse blik tot dit mooie resultaat gekomen. Hier zijn we erg blij mee en deze wandecoratie draagt bij aan een vrolijke noot op de kinderafdeling”, vertelt Eva van der Horst-Gerits, Pedagogisch hulpverlener bij MMC.

Betekenisvol project

Voor de studenten een mooie opdracht, die ze allemaal op een andere manier hebben ingevuld. Ze waren erg enthousiast en gedreven om voor deze doelgroep iets vrolijks en bijzonders te realiseren. In het ziekenhuis gelden regels met betrekking tot de aankleding: van brandveiligheid tot hygiëne. In het ontwerpproces is daar, in een gezamenlijke brainstorm, rekening mee gehouden. Alle studenten hebben met textiel wat ontworpen, gemaakt en vervolgens gefotografeerd. Deze foto’s zijn in hetzelfde formaat afgedrukt en vormen een samenhangend geheel aan de wand.

Samenwerking

Janneke Binnendijk, Bedrijfscontactpersoon bij SintLucas: “Als creatieve vakschool bevindt SintLucas zich in het hart van de creatieve wereld. Studenten worden begeleid om met hun creatieve talent van betekenis te zijn in de veranderende wereld. We zijn dankbaar voor de samenwerking met Máxima MC. Zij geven onze studenten de kans om te werken aan maatschappelijke vraagstukken, die ook écht gerealiseerd worden.”