Hoe veilig is MijnMMC?

Máxima MC gaat op een veilige manier met uw digitale gegevens om. MijnMMC voldoet aan alle veiligheidseisen die de Nederlandse overheid stelt aan ziekenhuizen. Inloggen moet u doen met uw DigiD, de standaard die de overheid gebruikt voor het beveiligen van uw gegevens.

Wat kan ik zelf doen aan de veiligheid van mijn gegevens?

  • Log uit op het moment dat u MijnMMC niet meer actief gebruikt en sluit daarna de browser.
  • Stel op uw mobiele telefoon een algemene toegangscode in bij gebruik van uw telefoon.
  • Bewaar uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord op een veilige plek.
  • Sla uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord niet op in uw computer, ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Dit betekent namelijk dat iedereen die toegang heeft tot uw computer, ook uw naam en wachtwoord kan vinden.
  • Gebruik een screensaver, zodat voorbijgangers uw gegevens niet direct zien als u even weg bent van uw computer.
  • Gebruikt u een draadloze verbinding met uw internetmodem of router, zorg er dan voor dat deze apparatuur beveiligd is met encryptie. Dan kan niet iedereen van uw internetverbinding gebruik maken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dit kunt doen.

De gegevens die u invoert in MijnMMC worden opgenomen in het elektronisch patiëntendossier. Net als bij het huidige papieren dossier is het privacyreglement van toepassing bij het gebruik van het patiëntenportaal MijnMMC. De specifieke voorwaarden voor het gebruik van MijnMMC zijn raadpleegbaar bij het gebruik van het patiëntenportaal.