1 september 2017

MMC wil veiligheid van patiënten nog verder verbeteren

Máxima MC (MMC) wil leren van ernstige zorggerelateerde incidenten bij patiënten en daarmee de veiligheid van patiënten nog verder verbeteren. Om dit te bereiken heeft MMC een loket ingericht, de commissie zorggerelateerde schade. Hier worden incidenten met patiënten gemeld, vanuit het loket gaat onderzoek van start en worden de verbeteringen nauwgezet gevolgd. Het initiatief dingt mee naar de NIAZ Jaarprijs 2017.

Met één centraal punt krijgt MMC goed zicht op het aantal patiënten dat ernstige schade oploopt tijdens een behandeling of verblijf in het ziekenhuis. Daarnaast leren medewerkers nog meer van wat er is gebeurd en kunnen daardoor nieuwe incidenten worden voorkomen. Met deze aanpak, waarbij de patiënt centraal staat, is MMC in de race voor de NIAZ Jaarprijs 2017. Hiermee laat het ziekenhuis zien hoe kwaliteit en veiligheid steeds worden verbeterd en patiënten erop kunnen vertrouwen dat MMC er alles aan doet om de zorg zo veilig mogelijk te maken. Bij medewerkers van MMC is grote steun voor en betrokkenheid bij het initiatief.

Stemmen

Tot en met 30 september kunnen patiënten en medewerkers digitaal stemmen op het beste idee om de zorg in Nederland en Vlaanderen beter te maken. De tien hoogst gewaardeerde inzenders presenteren hun initiatief op 21 november voor een vakjury tijdens de finale. Zorg dat MMC hier ook bij is en stem via https://jaarprijs.niaz.nl/cases/details?id=34!
Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) helpt zorginstellingen om veilige en verantwoorde zorg te bieden aan patiënten.