14 augustus 2018

Baby Emma is de 45.000ste inwoner van Veldhoven

Aangifte 45.000ste inwoner Veldhoven Máxima MC

Gemeente Veldhoven heeft haar 45.000ste inwoner verwelkomd. Emma van Hulst is geboren op 13 augustus 2018 in het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC in Veldhoven en is de dochter van Koen van Hulst en Ashley van Hulst-Teijgeman.

Burgemeester Letty Demmers ging bij het gezin thuis op kraambezoek. Namens de gemeente overhandigde zij onder andere twee schilderijen voor de babykamer, gemaakt door Willy Snoeijen en Daniëlle van Poppel van Severinus. Bewoners van Severinus maken ook een speciale wereldbol bij gelegenheid van het bereiken van de 45.000ste inwoner. Als deze klaar is krijgt hij een plaatsje in de burgerhal van het gemeentehuis en wordt op een later tijdstip door de burgemeester en de kersverse ouders van baby Emma onthuld.

Geboorteaangifte in MMC

In MMC werd aangifte gedaan van de geboorte van Emma. Al enkele jaren biedt MMC de mogelijkheid om dit op locatie Veldhoven te doen. Een ambtenaar van de burgerlijke stand is daar ‘s morgens aanwezig en zorgt voor de verwerking van de formaliteiten. Ouders hoeven dus niet zelf naar het gemeentehuis om geboorteaangifte te doen.