31 oktober 2018

Aanmeldingen vanuit MC Slotervaart en MC Zuiderzee

Informatie maagverkleining

De sluiting van het MC Slotervaart in Amsterdam en het MC Zuiderzee in Lelystad zorgt voor verschillende vragen bij ons obesitascentrum. Was u bij één van deze ziekenhuizen onder behandeling voor bariatrische chirurgie? Via deze pagina informeren we u graag over de mogelijkheden om uw behandeling bij ons voort te zetten.

Allereerst welkom bij Máxima MC (MMC). Wij zijn specialist in leefstijlverandering bij extreem overgewicht en bieden hiervoor een compleet behandeltraject. U kunt bij ons rekenen op topzorg: we startten al meer dan 35 jaar geleden met maagverkleinende chirurgie en zijn door CZ aangewezen als voorkeursziekenhuis bij obesitas. Een toegewijd team maakt voor u een persoonlijk traject; het soort en de hoeveelheid begeleiding is afhankelijk van wat u nodig hebt. Dankzij laagdrempelig contact kunt u altijd bij ons terecht.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen we u als volgt verder helpen:

U hebt een verwijzing van de huisarts, maar hebt de screening nog niet doorlopen.
Neem in dit geval gerust contact met ons op voor een telefonisch intakegesprek. Een obesitasverpleegkundige zal hierbij met u doorspreken of u in aanmerking komt voor obesitaschirurgie. Als dat het geval is, ontvangen we u graag voor een screeningsdag waarop u kennismaakt met het behandelteam.

U hebt een verwijzing van de huisarts en hebt de screening voor de operatie al doorlopen.
We denken graag met u mee om uw traject alsnog voort te kunnen zetten. Neemt u alstublieft telefonisch contact met ons op, of stuur een e-mail waarin u uw situatie toelicht. We nemen dan spoedig contact met u op voor een telefonisch intakegesprek, waarin we bekijken hoe we u verder kunnen helpen.

De screening voor een maagverkleinende operatie verschilt per ziekenhuis. Omdat we er zeker van willen zijn dat een operatie écht de beste optie voor u is, vinden we het belangrijk dat u ons behandelteam eerst ontmoet. Heeft u nog kopieën van uw screening in het andere ziekenhuis? Bewaart u die dan alstublieft.

Bij voorkeur helpen wij u in MMC: hier kunnen we u het volledige behandeltraject bieden. Als u te maken heeft met een lange reistijd, kunt u voorafgaand aan uw opname al overnachten in het ziekenhuis.

Als een volledig traject in MMC lastig is vanwege een te lange reistijd, zijn er mogelijkheden tot het volgen van voor- en natraject (meer) in de buurt. Dit dankzij een samenwerkingsverband met RA Medical. De operatie vindt wel altijd plaats in MMC.

U bent al geopereerd en bent op zoek naar een locatie voor het vervolgtraject.
Met een verwijzing van de huisarts en uw gegevens uit het MC Slotervaart of MC Zuiderzee kunnen we u mogelijk een vervolgtraject aanbieden voor goede nazorg en begeleiding. In MMC staat een maagverkleinende operatie niet op zich: het is slechts een klein onderdeel van de behandeling. Na de operatie begeleiden we u in het aanpassen van uw leefstijl. Naast de chirurg zijn hierbij psychologen, fysiotherapeuten, diëtisten en obesitasverpleegkundigen betrokken. Samen met u bekijken we wat voor nazorg u nodig heeft. We proberen hierbij rekening te houden met reistijden.

Vindt u het antwoord op uw vraag niet terug op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

Informatiepakket

Vraag gratis een informatiepakket van het obesitascentrum aan

Vraag het informatiepakket aan