IC

Intensive care

Op de Intensive Care (IC) nemen we patiënten op die extra bewaking en/of extra zorg en ondersteuning nodig hebben van bijvoorbeeld ademhaling of bloeddruk. Bijvoorbeeld na een ongeval, na een operatie en bij zeer ernstige ziekte. Deze extra bewaking bestaat uit het continu registreren van lichaamsfuncties zoals hartritme, bloeddruk en ademhaling. Wanneer deze lichaamsfuncties niet meer ondersteund hoeven te worden en meer stabiel zijn en/of extra zorg niet meer nodig is, wordt de patiënt overgeplaatst naar een gewone verpleegafdeling.
De Intensive Care beschikt over veertien bedden. De behandeling wordt uitgevoerd door intensivisten, specialisten die speciaal zijn opgeleid voor de IC zorg, arts-assistenten, IC-verpleegkundigen en IC-verpleegkundigen in opleiding.
De Intensive Care heeft een regionale functie en beschikt over vrijwel alle moderne intensive care mogelijkheden.

Bezoek intensive care

De Intensive Care is een gesloten afdeling, tijdens bezoektijden is er een gastheer/vrouw aanwezig bij de deur, deze zal u ontvangen en wegwijs maken. Is deze onverhoopt niet aanwezig, meldt u zich bij de stipdienst, door de telefoon naast de deur op te nemen, u wordt meteen met de stipdienst verbonden. U wordt dan opgehaald bij de deur.
Bezoek kan voor een patiënt erg vermoeiend zijn, daarom zijn er maximaal twee bezoekers per patiënt toegestaan. Komt u met meer mensen, dan kunt u elkaar aflossen.

Specialisten

De medische verantwoordelijkheid op de Intensive Care ligt bij intensivisten, specialisten in de intensive care geneeskunde. In samenspraak met een groot aantal andere specialisten garanderen zij een uitstekende multidisciplinaire zorg voor alle intensive care patiënten.

Patiëntenfolders

Intensive care