Boumans, dr. mw. M.J.H.

Boumans, dr. mw. M.J.H.

  • Functie reumatoloog
  • Contact 040 888 56 76
  • Aandachtsgebieden reumatoïde artritis, systeemziekten, echografie, jeugdreuma

Vanaf 1 februari 2019 werk ik bij het Regionaal Reumacentrum. Tijdens mijn studie vond ik het al erg interessant dat ons eigen afweersysteem, dat bedoeld is om ons te beschermen tegen ziektes, ons ook ziek kan maken. Nu ik reumatoloog ben, vind ik het leuk om hierover uitleg te geven aan patiënten. Het spreekt mij aan dat je vaak jarenlang contact hebt met je patiënten en zo een goede band kunt opbouwen. Het is een afwisselend vak, waarin je soms moet puzzelen om tot een diagnose te komen en je soms ook praktisch bezig kunt zijn door een punctie of een echo te verrichten.

Ik heb geneeskunde gestudeerd in Maastricht en ben in het AMC in Amsterdam opgeleid tot reumatoloog. Een deel van deze opleiding heb ik gevolgd in het Slotervaartziekenhuis en een deel in Reade in Amsterdam.

Ik ben gepromoveerd op de verschillende behandelingen van reumatoïde artritis. Hiernaast heb ik tijdens mijn opleiding extra aandacht besteed aan systeemziekten en aan echografie. Ook heb ik een stage kinderreumatologie gevolgd om patiënten met jeugdreuma die de volwassen leeftijd hebben bereikt zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Talen

Nederlands, Engels en Duits

Lidmaatschappen van beroepsorganisaties

Nederlandse vereniging voor Reumatologie (NVR)

Werkzaam op de afdeling

Reumatologie

Contact