Essen, dhr. A. van

Essen, dhr. A. van

  • Functie sportarts
  • Contact 040 888 60 40
  • Aandachtsgebieden blessurebehandeling, achillespeesklachten, sportorthopedie
  • BIG-nummer 89045507101

Bert van Essen is sportarts in Máxima MC. “Sportgeneeskunde is een breed specialisme. Ik houd me bijvoorbeeld het ene moment bezig met een complexe blessurebehandeling en het andere moment met een sportkeuring. Geen dag is hetzelfde.”

Van Essen is gespecialiseerd in de behandeling van complexe problemen aan het bewegingsapparaat. Hij maakt onderdeel uit van de themapoli TendoMáx, waar patiënten met langdurige achillespeesklachten gezien worden. Daarnaast verzorgt hij samen met een orthopeed het sportspreekuur op de afdeling orthopedie. Naast zijn werk in MMC heeft Van Essen twintig jaar ervaring in sportbegeleiding bij landelijke voetbalclubs.

“Binnen de sportgeneeskunde staan we voor fitheid, dat geldt voor topsporters, maar ook voor recreatieve sporters en chronisch zieke patiënten. Wat me aanspreekt, is dat iedere groep erg gemotiveerd is om (weer) fit te worden.”

Van Essen omschrijft zichzelf als een sportarts met een luisterend oor. “Ik wil natuurlijk de beste zorg leveren, maar ik vind de juiste communicatie ook belangrijk. Patiënten moeten het ziekenhuis tevreden verlaten, ongeacht hun klachten.”

Aandachtsgebieden

Werkzaam op de afdeling

Contact