Geesink, mw. dr. C.M.

Geesink, mw. dr. C.M.

  • Functie reumatoloog
  • Contact 040 – 888 56 76
  • Aandachtsgebieden auto-immuunziekten, echografie en onderwijs

Per 1 april 2019 werk ik, Carolien Geesink, als reumatoloog in het Regionaal Reumacentrum. Goed contact met patiënten vind ik belangrijk. Het achterhalen wat de oorzaak is van de klacht en dan samen met de patiënt tot de best passende behandeling komen, is een uitdaging die ik iedere keer weer graag aanga. Naast het langdurig begeleiden van patiënten vind ik het ook fijn om heel praktisch bezig te zijn met bijvoorbeeld gewrichtspuncties en echografie.

Ik ben extra geboeid door systeemziekten zoals systemische lupus erythematodus (SLE), Sjögren en vasculitis (een ontsteking van de bloedvaten). Het zijn aandoeningen die ontstaan doordat het eigen afweersysteem het lichaam aanvalt (auto-immuunziekten). Hierbij zijn vaak meerdere organen en weefsels aangedaan. Tijdens mijn opleiding heb ik extra stages gedaan bij de dermatologie, neurologie en immunologie om een zo breed mogelijke blik op deze ziektebeelden te krijgen. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in echografie en onderwijs.

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn opleiding tot reumatoloog heb ik grotendeels in het AMC in Amsterdam gevolgd en in het Flevoziekenhuis in Almere.