Giesberts, mw. A.M.E.

Giesberts, mw. A.M.E.

  • Functie orthopedisch chirurg
  • Contact 040 888 86 00
  • Aandachtsgebieden Schouder, bovenarm, onderarm, hand en medische expertises
  • BIG-nummer 49048029901

Anouk Giesberts heeft de opleiding tot orthopedisch chirurg gevolgd in het academisch ziekenhuis Maastricht en het (toenmalige) Josephziekenhuis in Veldhoven.

“Ik ben na mijn opleidingstijd in het Josephziekenhuis teruggekeerd om me verder te bekwamen in de schouder-chirurgie. Tot op heden doe ik dat met veel plezier. Niet altijd is een operatie de beste oplossing voor klachten. De grootste uitdaging in mijn werk is om samen met de patiënt tot de keuze voor de meest geschikte behandeling te komen”.

Naast haar werk als orthopedisch chirurg verricht Dr. Giesberts medische expertises, beter bekend als ‘keuringen’, in opdracht van letselschade-verzekeraars of arbeidsongeschiktheidsverzekeraars. Verder is zij betrokken bij de orthopedische zorg in Nederland als secretaris van de Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV), de beroepsvereniging van de orthopeden in Nederland.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Momenteel zijn we bezig met een onderzoek naar de behandeling van kalkafzetting in de schouderpezen (tendinitis calcarea). We onderzoeken de methode waarbij de kalk wordt verwijderd met een naald (barbotage ofwel NACD) en de methode waarbij de kalk wordt vergruisd met trillingen (shockwave ofwel ESWT).

Werkzaam op de afdeling

Contact