Henten, dhr. M.J. van

Henten, dhr. M.J. van

  • Functie longarts
  • Contact 040 888 61 00
  • Aandachtsgebieden longkanker, duikgeneeskunde, pulmonale aspecten duursport en EBUS/EUS (endo-echografie)
  • BIG-nummer 69042814801

Ik ben op 29-07-1966 geboren in Leidschendam, maar heb mijn hele jeugd doorgebracht in Laren, het Gooi. Op dit moment woon ik samen met mijn vriendin en 3 kinderen in Eindhoven.
Op mijn 18e ging ik in 1984 naar Amsterdam economie studeren. In 1985 begon ik met de studie geneeskunde, met later co-schappen in Haarlem, Heemstede en Amsterdam. Aanvankelijk wilde ik na mijn afstuderen in 1994, kinderarts worden, later internist. Uiteindelijk koos ik voor het specialisme longgeneeskunde. Van 1998-2004 opleiding tot longarts in Maastricht. Daarbij stages in Heerlen en Sittard. 2004- heden werkzaam als longarts in het Máxima MC, op beide locaties.
Mijn aandachtsgebieden zijn longkanker en sinds kort verdiep ik mij ook in de duikgeneeskunde. In 2011 heb ik mijn registratie tot duikerarts behaald, zodat ik goed en vakkundig mensen kan keuren of zij geschikt zijn om de duiksport te beoefenen.
Indien er sprake blijkt van longkanker bij een patiënt, vind ik vanuit de arts een deskundige, maar zeker ook betrokken, eerlijke en empatische benadering essentieel. Deels door de arts, deels ook door onze gemotiveerde oncologieverpleegkundigen.
Ook als er geen behandelingsmogelijkheden meer zijn,voel ik mij verbonden met de patiënt, hetgeen zich uit in bijvoorbeeld huisbezoek.
Het leven bestaat gelukkig niet alleen uit werken. Mijn grote hobby’s zijn zeilen, duiken, wijn en de wereld rondreizen!

Werkzaam op de afdeling

Longgeneeskunde

Contact