Jaspars, dhr. C.C.M.M.

Jaspars, dhr. C.C.M.M.

  • Functie orthopedisch chirurg
  • Contact 040 888 86 00
  • Aandachtsgebieden traumatologie, prothesiologie en algemene orthopedie

De heer C.C.M.M. (Coen) Jaspars, orthopedisch chirurg Máxima MC

Opleiding

Geboren en getogen in Maastricht ben ik na mijn eindexamen begonnen aan de studie geneeskunde aan de universiteit Leiden.
Al vroeg in mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in letsels van het menselijk steun- en bewegingsapparaat. Ongetwijfeld aangestoken door mijn ouders die beiden fysiotherapeut waren. Na het behalen van mijn diploma tot basisarts, heb ik daarom gekozen voor een specialisatie orthopedische chirurgie. Tijdens mijn opleiding hiervoor heb ik in verschillende ziekenhuizen gewerkt. De eerste twee jaren bestonden uit een vooropleiding algemene chirurgie die ik in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda heb gevolgd. Vervolgens ben ik voor mijn specialisatie tot orthopedisch chirurg in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, het Universitair MC in Utrecht en in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam aan de slag gegaan.

Tijdens deze jaren heb ik me op alle facetten van de orthopedie breed kunnen ontwikkelen. Aan het einde van mijn opleiding ben ik me specifiek gaan richten op prothese chirurgie en revisie chirurgie van de heup en knie.

Werkervaring

Vanaf 2011 ben ik officieel orthopedisch chirurg en wilde ik me graag verder ontwikkelen in de orthopedie en traumatologie. Ik heb er daarom voor gekozen om twee keer een half jaar een fellowship op deze terreinen te volgen in het buitenland. Allereerst heb ik een half jaar gewerkt als fellow op de traumatologie afdeling van het Ganga Hospital in India. Vervolgens ben ik naar Nieuw-Zeeland gegaan voor een fellowship traumatologie in het Auckland City Hospital.

Ik heb er veel van geleerd om in het buitenland, onder soms totaal andere omstandigheden, met mijn vak bezig te zijn. Een ervaring waar ik ook terug in Nederland veel aan heb en met plezier aan terugdenk.

Sinds september 2012 werk ik als orthopedisch chirurg in de Maatschap Orthopedie Groot Eindhoven. Ik hou me met name bezig met traumatologie, standafwijkingen van ledematen als gevolg van een trauma of groeistoornis en prothesiologie van heup- en knie.

Onderzoek en wetenschap

Ik heb in 2012 een wetenschappelijk artikel gepubliceerd over de effecten op het functioneren en gezondheid van patiënten van 80 jaar en ouder na plaatsing van een nieuwe heup of knieprothese.

Nevenwerkzaamheden

Naast mijn werk en opleiding heb ik met veel plezier verschillende andere werkzaamheden verricht. Zo was ik van 2007 tot en met 2010 docent orthopedie voor 2de- en 3de-jaars operatieassistenten aan de Amstel Academie (verbonden aan VUMC, Amsterdam).
In 2008, 2009 en 2010 ben ik als medisch supervisor mee geweest met de Nederlands kampioenschappen skiën in Oostenrijk en in 2011 met de Nederlandse kampioenschappen snowboarden in Zwitserland.
In 2011 werkzaam als docent injectietechnieken intra/peri-articulair voor huisartsen.
Verder probeer ik met mijn werkzaamheden als Advanced Trauma Life Support (ATLS) instructeur en tafelinstructeur bij de AO cusrus mijn kennis van de traumatologie en traumaopvang over te brengen op arts-assistenten.

Beschikbaarheid en contact

Ik werk zowel in bij polikliniek orthopedie, locatie Veldhoven en Eindhoven.
tel. 040 – 888 86 00 als het Catharina ziekenhuis tel. 040 – 239 71 80.
LinkedIn

Lidmaatschap beroepsorganisaties