Kemps, dhr. prof. dr. H.M.C.

Kemps, dhr. prof. dr. H.M.C.

  • Functie cardioloog
  • Contact 040 888 82 00
  • Aandachtsgebieden Hartrevalidatie, inspanningsfysiologie, sportcardiologie
  • BIG-nummer 69047950001

Hareld Kemps is niet alleen geboren en opgegroeid maar ook grotendeels opgeleid in Eindhoven. In cardiologie vond hij de combinatie van acute zorg met een beschouwend karakter. Bovendien heeft hij een grote interesse voor inspanningsfysiologie, zowel bij sporters als bij chronische patiënten, zoals patiënten met hartfalen. “Ik ben in MMC gaan werken vanwege de ruimte voor initiatieven, vernieuwing en onderzoek met name op het gebied van leefstijl en sport.”

Bij Hart- en longrevalidatie, het centrum voor preventie, telemedicine en revalidatie van MMC, zet Kemps volop in op innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Kemps: “Mijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen van effectieve methoden om de kwaliteit van leven te verbeteren en ziekenhuisopnames bij chronische hartpatiënten te voorkomen door thuismonitoring, counseling op afstand en telerehabilitatie.”

Aandachtsgebieden

  • Hartrevalidatie
  • Inspanningsfysiologie
  • Sportcardiologie

Wetenschappelijk onderzoek

Als hoogleraar verbonden aan de TU/e, zet Kemps volop in op wetenschappelijk onderzoek. “Samen gaan we op zoek naar innovatieve interventies die de kwaliteit van leven van chronische hartpatiënten sterk verbeteren zonder toename van kosten. De patiënt zal hier de vruchten van plukken.”

Werkzaam op de afdeling

Contact

Lees ook:
Hartpatiënt Ronald is weer ‘volop in beweging’ na experiment met speciaal horloge – EenVandaag (avrotros.nl)
Of luister naar de uitzending van EenVandaag (vanaf 18:20):
https://www.nporadio1.nl/uitzendingen/eenvandaag/b337d95d-4a3c-47e2-b362-c51a9a3ee0e2/2023-10-10-eenvandaag