Kummeling, mw. A.

Kummeling, mw. A.

  • Functie SEH-arts
  • Contact 040 888 88 11
  • Aandachtsgebieden Spoedeisende Geneeskunde
  • BIG-nummer 9049122301

Annemieke Kummeling studeerde geneeskunde aan de universiteit in Nijmegen. Vervolgens deed ze een jaar ervaring op als arts niet in opleiding (ANIOS) in Roosendaal bij het Franciscus ziekenhuis bij de heelkundige specialismen chirurgie en orthopedie. Daarna werkte ze twee jaar lang als ANIOS chirurgie in het Vie Curie in Venlo. Hier was ze veel werkzaam op de Spoedeisende Hulp (SEH) en heeft ze haar keuze gemaakt om SEH-arts te worden, vanwege de afwisseling in het vak.
Kummeling vertelt: “Als SEH-arts heb je veel afwisseling. De ene keer heb je een acute reanimatie, de andere keer hecht je een wondje en dan sta je tegenover iemand met klachten aan de buik waarbij je niet direct weet wat er aan de hand is. Eenvoudige behandelingen en trauma’s wisselen elkaar af en dat spreekt mij enorm aan.”

Vervolgens werkte ze een jaar als ANIOS op de SEH in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven en hier volbracht ze aansluitend haar opleiding tot Spoedeisende Hulp-arts. Bijzonder was dat ze de eerste lichting was die deze nieuwe opleiding hier heeft gevolgd. Haar laatste stage tijdens haar opleiding volgde ze in Máxima MC. In 2006 startte Kummeling als Spoedeisende Hulp-arts in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Hier heeft zij brede ervaring als SEH-arts opgedaan.

Sinds april 2011 is Kummeling gestart met haar werkzaamheden als SEH-arts in Máxima MC. Kummeling vervolgt: “Máxima MC vind ik een fijn ziekenhuis, waar ik het vakgebied en de samenwerking tussen de acute afdelingen (Acute Opname Afdeling, Intensive Care en Spoedeisende Hulp) verder mee kan ontwikkelen. Mijn ervaring kan ik hiervoor goed inzetten. De menselijkheid en het leveren van kwalitatief goede zorg staan hierin voor mij voorop.

Kummeling is lid van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA)

Werkzaam op de afdeling

Spoedeisende Hulp

Contact