Maaskant, mw. dr. A.J.G.

Maaskant, mw. dr. A.J.G.

  • Functie chirurg
  • Contact 040 888 85 50
  • Aandachtsgebieden mammachirurgie, melanoombehandeling, colorectale chirurgie en proctologie
  • BIG-nummer 09064596801

Sabrina Maaskant is chirurg-oncoloog en gastro-intestinaal chirurg in Máxima MC. Ze heeft speciale aandacht voor de behandeling van borstkanker (mammachirurgie), melanoom (huidkanker), colorectale chirurgie (dikke darm en endeldarm) en proctologie (behandeling van anale en bekkenbodem-aandoeningen). “Het belangrijkste vind ik dat mensen zich begrepen voelen. Ze moeten hun verhaal kwijt kunnen en gehoord worden, zodat ze met het volle vertrouwen de operatie tegemoet gaan.”

Na haar studie geneeskunde in Maastricht volgde zij haar opleiding tot chirurg in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en in het Maastricht UMC+, waar ze differentieerde in de oncologische en gastro-intestinale chirurgie. Van 2013 tot 2015 volgde zij een 2-jarige vervolgopleiding in de oncologische en gastro-intestinale chirurgie in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en per 1 januari 2016 is zij toegetreden tot de maatschap chirurgie van MMC.

Wetenschappelijk onderzoek

Sabrina Maaskant is actief op medisch wetenschappelijk gebied. In 2014 promoveerde ze op het proefschrift ‘ Clininal dilemmas in sentinel node biopsy for breast cancer’. Naast eigen onderzoek begeleidt ze promovendi en is ze betrokken bij richtlijnontwikkeling. Ook is ze lid van de mammawerkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie en is ze lid van de Medische Ethische Toetsingscommissie van het MMC. Deze commissie beoordeelt medisch wetenschappelijk onderzoek in MMC.

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie/European Society of Surgical Oncology
Nederlandse Vereniging voor Gastro-intestinale Chirurgie/Nederlandse Vereniging voor Gastro-enterologie

Werkzaam op de afdeling

Chirurgie

Contact