Traksel, dhr. R.A.M.

Traksel, dhr. R.A.M.

  • Functie reumatoloog
  • Contact 040 888 56 76
  • Aandachtsgebieden Psoriasis en reumatische aandoeningen, jicht, hemochromatose, ontwikkeling richtlijnen en protocollen, management.

Sinds 2004 werk ik, René Traksel, bij het Regionaal Reumacentrum. Van jongs af aan wilde ik al dokter worden. Toen ik als basisarts werkte in het Radboudumc werd ik enthousiast voor het specialisme reumatologie. Dat enthousiasme is gebleven, omdat het mooi is dat je bij reumatologie naar de totale patiënt kijkt.
Daar komt bij dat er de afgelopen jaren veel meer mogelijk en verbeterd is voor patiënten wat betreft hun behandeling. Ik heb echt het idee dat ik wat voor de patiënten kan betekenen en hun kwaliteit van leven kan verbeteren.

Mijn opleiding tot basisarts volgde ik aan de faculteit Geneeskunde van het Radboudumc. Daarna heb ik de vooropleiding interne geneeskunde gevolgd in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. De opleiding tot reumatoloog volgde ik in het Rijnstate ziekenhuis Arnhem en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.
Mijn aandachtsgebieden zijn arthritis psoriatica, hemochromatose en jicht. Ook houd ik mij bezig met pyoderma gangrenosum behandeling, dit zijn patiënten met ernstige wondproblemen. Daarnaast heb ik interesse voor vitamine D in relatie tot reumatische klachten.

Tot slot ben ik voorzitter en manager van de vakgroep Reumatologie. Hierbij houd ik me bezig met hoe zaken voor de patiënt beter georganiseerd kunnen worden en hoe innovaties kunnen worden doorgevoerd.

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Lidmaatschappen van beroepsorganisaties

Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR)

Werkzaam op de afdeling

Reumatologie

Contact