Verheesen, dhr. R.H.

Verheesen, dhr. R.H.

  • Functie reumatoloog
  • Contact 040 888 56 76
  • Aandachtsgebieden Reumatoïde artritis, Bechterew, gezondheidsontwikkeling en omgevingsfactoren

Sinds 1 januari 2003 werk ik, Richard Verheesen, bij het Regionaal Reumacentrum. Reumatologie spreekt mij aan, omdat ik het altijd al bijzonder heb gevonden dat mensen als een soort geoliede machine kunnen functioneren en er zo weinig misgaat. Tegelijkertijd ben ik altijd geïnteresseerd geweest in waarom het dan misgaat. Zeker als dat een zo belangrijk onderdeel betreft, namelijk het goed kunnen bewegen. Om daar dan de beste ondersteuning bij te vinden, blijft een uitdaging.

De laatste jaren is mijn aandacht naast de reumatologie geleidelijk aan verschoven naar de organisatorische kant van de gezondheidszorg. Goede zorg kan alleen tot stand kan komen als er ook een goede organisatie aanwezig is. En net zoals de bakker heel goed weet hoe de bakkerij het beste kan functioneren, hebben wij zorgverleners vaak een goede kijk op hoe de organisatie het beste ingericht kan worden om de beste zorg te leveren voor onze patiënten.

Verder is preventieve zorg de laatste jaren een wat uit de hand gelopen ‘hobby’ geworden. Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen en daar mogen zorgprofessionals wel wat meer mee bezig zijn. Onze leefomstandigheden bepalen in grote mate wie en wat wij zijn.

Aandachtsgebieden

  • Reumatoïde artritis
  • Bechterew
  • Gezondheidsontwikkeling en omgevingsfactoren

Werkzaam op de afdeling

Regionaal Reumcentrum

Contact