19 februari 2020

Urologen leiden fellow uit Portugal op

In de eerste helft van dit jaar begeleiden urologen Laurent Fossion en Kevin de Laet van Máxima MC een fellow uit Portugal, dr. Luìs Vale. De Portugese uroloog is in Nederland om zich te specialiseren in oncologische en urologische (kijk)operaties en in de robot.

Tijdens zijn opleiding bij Máxima MC opereert dr. Luìs Vale, onder begeleiding van Laurent Fossion of Kevin de Laet, mee met operaties op het gebied van nierkanker, blaaskanker en prostaatkanker. Zo wil hij zich specialiseren in de complexere urologische-oncologische kijkoperaties. Deze opleiding is onder andere mogelijk dankzij steun van de Europese Vereniging voor Urologie (EAU) en de Urologische Vereniging van Portugal. Voor Laurent Fossion en Kevin de Laet is het de derde keer dat zij bij Máxima MC een fellow opleiden voor de EAU. Eerder waren een uroloog uit Slovakije en een uroloog uit België bij hen onder begeleiding.

Van Frankrijk tot Kazachstan

Daarnaast verzorgen de urologen van Máxima MC diverse trainingen op het gebied van uro-oncologische kijkoperaties. Ook bezoeken urologen van over de hele wereld – van Frankrijk tot Kazachstan – Máxima MC om een robotondersteunende prostaatoperatie bij te wonen.

Internationaal erkend als opleider

Bij Máxima MC is opleiding een essentiële pijler. Zo is het ziekenhuis door the European Board- en School of Urology aangewezen als opleidingscentrum voor prostaatkanker. Dit betekent dat Máxima MC internationaal erkend is om de opleiding te verzorgen in prostaatoperaties.