Over urologie

Patiënten met ziekten en aandoeningen die betrokken zijn bij de urinewegen of andere mannelijke geslachtsorganen kunnen voor diagnose, zorg en behandeling terecht op de polikliniek urologie.

Tot het urologisch gebied behoren aandoeningen zoals: nierstenen, blaasontsteking, vernauwingen, aangeboren afwijkingen aan de geslachtsorganen, incontinentieklachten, impotentieklachten, sterilisaties en mannelijke onvruchtbaarheid. Maar ook kwaadaardige aandoeningen zoals: blaas-, nier-, en prostaatkanker worden door de uroloog behandeld. Door middel van een echografie, een kijkonderzoek van de blaas, inwendig onderzoek van de urinewegen, het onderzoeken van de urine of röntgenonderzoek kan een diagnose en behandelplan worden opgesteld. Soms is een operatie noodzakelijk.

Behandelteam

Het urologisch team bestaat uit zes deskundige specialisten die zich richten op een goede behandeling en een zo optimale kwaliteit van zorg voor u als patiënt. De specialisten worden bijgestaan door een team van gespecialiseerde verpleegkundigen, die ervoor zorgen dat u zich als patiënt op uw gemak gesteld voelt.

Samenwerking

De urologen van Máxima MC werken regelmatig samen met andere specialismen binnen het ziekenhuis zoals: gynaecologie, oncologie en kindergeneeskunde. Voor patiënten met specifieke klachten is de zorg optimaal ingericht, zoals patiënten met bekkenbodemklachten, kinderen met plas- en verstoppingsproblemen of patiënten met de diagnose kanker.