13 juli 2017

Marten Kroese in raad van bestuur MMC

H.A.M. (Marten) Kroese stapt per 1 oktober over naar het Máxima MC (MMC) in Veldhoven/Eindhoven. Hij vormt daar samen met voorzitter Jan Harm Zwaveling en bestuurder Christianne Lennards de raad van bestuur. Marten Kroese maakt op dit moment deel uit van het bestuursteam van GGZ-instelling Vincent van Gogh in Venray.

De nieuwe bestuurder volgt Gerard van Berlo op, die op 1 augustus 2017 afscheid neemt van MMC.

Marten Kroese kijkt uit naar zijn start: “In mijn kennismaking heb ik MMC leren kennen als een ziekenhuis met uiterst betrokken mensen, waarin gezondheid nu én in de toekomst centraal staat. Ik kijk er enorm naar uit om daarvan deel uit te maken.”

Guus van Montfort, voorzitter raad van toezicht MMC: “Ik ben zeer verheugd met de komst van Marten Kroese. MMC is continu bezig de (ziekenhuis)zorg te innoveren en daarmee de kwaliteit doorlopend te verbeteren. Gezien de achtergrond van Marten en zijn brede bestuurlijke ervaring kan hij daar een wezenlijke bijdrage aan leveren.”

Marten Kroese heeft een uitgebreide staat van dienst in zowel het bedrijfsleven als de zorgsector. Hij werkte onder meer in de accountancy bij PWC als auditmanager en bij Philips International als vice-president Corporate Internal Audit. Voordat hij zijn overstap naar de zorg maakte, was hij bestuurslid bij advocatenkantoor CMS Derks Busmann. Marten trad april 2013 in dienst bij Vincent van Gogh in Venray als CFO en lid van het bestuursteam. Ook is hij actief als toezichthouder in de zorg; hij is nu voorzitter raad van toezicht van Zorggroep Elde in Boxtel en lid raad van toezicht bij RIBW Brabant in Tilburg.