23 januari 2019

Welshop wint Brainport Voorronde Nationale Zorginnovatieprijs

Welshop heeft de Brainport Voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs gewonnen. Dat werd dinsdagmiddag 22 januari bekendgemaakt door de jury. Coöperatie Slimmer leven organiseerde de voorronde in samenwerking met Máxima MC. Welshop mag namens Oost-Brabant deelnemen aan de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs op 14 maart.

De innovatie Welshop richt zich op het aanbieden van producten voor mentale groei, die gebaseerd zijn op online coaching. Via Welshop kunnen klanten een coach krijgen waarmee zij online contact hebben. Het platform is ingericht als een webshop, zodat het een herkenbare omgeving moet zijn voor klanten.

Jurylid Gerrit Slooter lichtte de keuze voor de winnaar toe: “Deze innovatie zorgt ervoor dat zorg meer bereikbaar wordt. Juist voor de hulpvraag mentale groei zijn er veel mensen die niet via de huidige kanalen zorg zoeken. We denken dat Welshop deze mensen een alternatief kan bieden.”

Pitchen bij de jury

De vijf zorginnovaties, die meededen aan de voorronde, moesten hun idee pitchen bij de driekoppige jury. De jury bestond uit Gerrit Slooter (chirurg in MMC en medeoprichter Infor-med), John-Paul van Heel (Senior Accountmanager MKB bij ‎Rabobank Eindhoven-Veldhoven) en Piet van der Wielen (Programmamanager Business en bedrijfsadviseur bij Brainport Development). Zij mochten, naast het bepalen van de winnaar, ook een innovatie nomineren die nog kans maakt op een wildcard. De jury wees hiervoor de innovatie Leefsamen aan. Leefsamen wil met gebruik van slimme sensoren minder-zelfredzame mensen veiliger thuis laten wonen. Deze sensoren staan in verbinding met mantelzorgers en een regionale (zorg)centrale. Met de nominatie heeft Leefsamen een mogelijkheid om alsnog door te gaan naar de finale.

Nationale Zorginnovatieprijs

Dankzij de Nationale Zorginnovatieprijs krijgen innovatieve ondernemingen de kans om hun bereik te vergroten en een prijs te winnen om de onderneming te versnellen. De finale wordt op 14 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen gehouden. De winnaar maakt kans op €15.000,- aan prijzengeld en krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie.