12 december 2021

Minder geplande zorg mogelijk door stijging coronapatiënten

Corona Covid-19

Ook bij MMC blijft de instroom van coronapatiënten stijgen. Daarom kunnen we helaas minder geplande zorg uitvoeren. Geplande zorg is zorg die langer dan zes weken kan wachten zonder dat de patiënt daar blijvende schade van ondervindt. Uiteraard gaat het ons allemaal aan het (zorg)hart dat deze stap nodig is. Als u niet bent gebeld, dan gaat uw operatie gewoon door. Wij verzoeken u niet hierover zelf naar het ziekenhuis te bellen.

Wachttijd sommige operaties langer

Voor sommige planbare operaties wordt de wachttijd helaas langer. We begrijpen dat dit erg vervelend is. Per week bekijken we wat er mogelijk is. Als u niets van het ziekenhuis hoort, gaat uw operatie gewoon door.

Acute zorg gaat door

De acute zorg gaat uiteraard wel door. Acute zorg is zorg die niet uitgesteld kan worden, zoals spoedoperaties, zorg voor onze hart- en vaatpatiënten, patiënten met kanker en verloskundige zorg. Dan kennen we ook nog semi-acute en kritiek planbare zorg. Dit is zorg die niet lang uitgesteld kan worden. Die gaat ook gewoon door. Net als polikliniekafspraken en onderzoeken gaan door zoals gepland.

Help ons mee: houd je aan de maatregelen

Doordat het aantal besmettingen sterk toegenomen is, zijn we genoodzaakt om de volgende maatregelen tegen de verspreiding van het virus aan te scherpen of opnieuw in te voeren:

Mondkapjes voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis

Het dragen van een mondkapje is in het gehele ziekenhuis verplicht. U krijgt bij binnenkomst van ons ziekenhuis een mondkapje uitgereikt. We verzoeken u dit mondkapje te dragen gedurende uw gehele verblijf in het ziekenhuis.

Begeleiding en 1,5 meter afstand

Kom zonder begeleiding naar uw afspraak, tenzij het echt niet anders kan. Als er minder mensen in het ziekenhuis zijn, kunnen we beter de 1,5 meter regel hanteren en houden we meer ruimte voor elkaar.
Eén begeleider is wel toegestaan als u jonger bent dan 18 jaar en/of als u vanwege uw afspraak, onderzoek of behandeling niet alleen naar het ziekenhuis mag komen. Het is mogelijk dat uw begeleider tijdens uw bezoek niet mee naar binnen mag in de spreekkamer, behandelkamer of wachtkamer. In alle andere gevallen wacht uw begeleider buiten het ziekenhuis.

Op bezoek in ons ziekenhuis

In ons ziekenhuis geldt het volgende bezoekersbeleid:

  • Neem de speciale QR-code mee naar uw bezoek;
  • Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen;
  • Deze bezoeker is welkom tussen 16.00 en 20.00 uur;
  • De bezoeker mag maximaal één uur blijven.

Ook in de patiëntenkamers geldt de afstandsregel. Op sommige afdelingen gelden afwijkende bezoekersafspraken. U kunt daar hier meer over lezen.

Samen zorgen we voor een veilige omgeving

Plan uw bezoek, overweeg een zelftest voordat u op bezoek komt, bij klachten blijft u thuis, draag uw gehele bezoek een mondkapje en houd u aan de 1,5 meter afstand. Zo zorgen we samen voor de veiligheid van onze dierbaren en onze medewerkers.

Vragen

Komt u binnenkort naar MMC? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u in verband met het coronavirus nog vragen heeft: we leggen u graag uit wat u bij een bezoek aan MMC  kunt verwachten.