Uw bezoek aan MMC en het coronavirus

Komt u binnenkort naar Máxima MC? We kunnen ons voorstellen dat u in verband met het coronavirus vragen heeft over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis. We leggen u graag uit wat u kunt verwachten.

De afgelopen periode hebben we, net als de andere ziekenhuizen om ons heen, vastgehouden aan een aantal maatregelen om onze kwetsbare patiënten en elkaar te beschermen.
Om goede zorg te kunnen blijven leveren maken we een paar aanpassingen op de bestaande maatregelen.

Information in English

Onze aanpassingen

Blijf thuis bij klachten

  • Wanneer u klachten heeft die lijken op het coronavirus vragen we om uw bezoek bij uw kwetsbare naaste(n) uit te stellen tot u klachtenvrij bent;
  • Voor patiënten met klachten is het van belang dat zij dit vóór hun afspraak met de zorgverlener bespreken. Als uw afspraak doorgaat, krijgt u een mondkapje bij de ingang van het ziekenhuis.

Het dragen van een mondkapje is gewenst

We zien dat steeds meer bezoekers een mondkapje dragen bij een bezoek ons ziekenhuis. De zorg voor onze kwetsbare patiënten nemen we erg serieus en we vinden het fijn dat onze bezoekers dat ook doen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht maar het helpt om onze kwetsbare patiënten te beschermen.
Als u ook graag een mondkapje draagt, liggen deze bij de hoofdingang voor u klaar.
Onze medewerkers dragen een mondkapje (chirurgisch type IIR) wanneer zij zorg verlenen binnen 1,5 meter van de patiënt.

Geef elkaar de ruimte

In het ziekenhuis is het houden van 1,5 meter afstand niet meer noodzakelijk. We vinden het wel zo prettig als we afstand houden, niet tegen elkaar opbotsen in de gangen en op de trappen. We houden daarom rechts aan in de gangen, volgen eenrichtingsverkeer in het trappenhuis en de in- en uitgangen blijven gescheiden.
Houd hier rekening mee en geef elkaar daarmee de ruimte.

Uw afspraak

Uw afspraak digitaal of in het ziekenhuis

Uw afspraak is mogelijk digitaal (via webcamconsult of telefonisch) of in het ziekenhuis als het noodzakelijk is dat de zorgverlener u ziet. In de afspraakbevestiging leest u of u in het ziekenhuis verwacht wordt of dat uw geplande afspraak digitaal of telefonisch plaatsvindt. Lees meer over de verschillende vormen van digitaal contact binnen Máxima MC.

Kom maximaal vijf minuten voor uw afspraak naar de polikliniek en verlaat direct na uw afspraak het ziekenhuis. Zo kunnen we iedereen voldoende ruimte bieden in het ziekenhuis.

Heeft u corona-gerelateerde klachten en heeft u twijfels over uw geplande ziekenhuisbezoek? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Zo kunnen we samen kijken wat voor u de beste oplossing is.

Begeleiding

U mag met maximaal één begeleider naar uw afspraak komen. Als een begeleider niet nodig is, kom dan alleen. Als er minder mensen in het ziekenhuis zijn, kunnen we beter de 1,5 meter regel hanteren en houden we meer ruimte voor elkaar.

Uw bezoek aan de verpleegafdeling

Bezoek door naasten is belangrijk voor onze patiënten. Om ons ziekenhuis veilig te houden voor kwetsbare patiënten zijn de bezoekregels in coronatijd aangepast. Hier vindt u de actuele bezoektijden, het aantal bezoekers dat is toegestaan en de huidige bezoekregels.

Basisregels

Houd je aan de basisregels

Naast de versoepelingen blijven in het ziekenhuis een aantal basisregels van kracht:

  • Desinfecteer uw handen
  • Hoest of nies in de elleboog
  • Wij schudden geen handen

Heeft u nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen over het coronavirus.