15 februari 2022

Stabilisatie coronapatiënten biedt ruimte voor planbare zorg

Ingang locatie Veldhoven MMC

In MMC voelen we het oplopende aantal besmettingen, maar wel op een andere manier dan tot nu toe het geval was. Het grote aantal besmettingen eist zijn tol onder onze medewerkers: steeds meer collega’s kunnen niet of alleen thuis werken door een besmetting.

Het aantal opgenomen coronapatiënten is in ons ziekenhuis stabiel. Tegelijkertijd zijn ook veel collega’s ziek thuis.
We hebben ruimte om meer planbare zorg te kunnen bieden, zoals knie- en heupoperaties. De behoefte om ook die zorg weer ruimte te geven is logischerwijze aan de kant van onze patiënten maar ook onze zorgprofessionals heel groot.
Ook polikliniekafspraken gaan zoveel mogelijk door zoals gepland. Het kan echter v
oorkomen dat we telefonisch minder goed bereikbaar zijn of dat u langer moet wachten dan u van ons gewend bent. We begrijpen dat dit erg vervelend is.

Ondanks de situatie werken we hard met onverminderde motivatie. We zien gedrevenheid bij al onze medewerkers om te doen wat we kunnen en waar we goed in zijn: dat is goede zorg leveren aan onze patiënten.

Help ons mee: houd je aan de maatregelen

Doordat het aantal besmettingen sterk toegenomen is, zijn we genoodzaakt om de volgende maatregelen tegen de verspreiding van het virus te nemen:

Mondkapjes voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis

Het dragen van een mondkapje is in het gehele ziekenhuis verplicht. U krijgt bij binnenkomst van ons ziekenhuis een mondkapje uitgereikt. We verzoeken u dit mondkapje te dragen gedurende uw gehele verblijf in het ziekenhuis.

Begeleiding en 1,5 meter afstand

Kom zonder begeleiding naar uw afspraak, tenzij het echt niet anders kan. Als er minder mensen in het ziekenhuis zijn, kunnen we beter de 1,5 meter regel hanteren en houden we meer ruimte voor elkaar.
Eén begeleider is wel toegestaan als u jonger bent dan 18 jaar en/of als u vanwege uw afspraak, onderzoek of behandeling niet alleen naar het ziekenhuis mag komen. Het is mogelijk dat uw begeleider tijdens uw bezoek niet mee naar binnen mag in de spreekkamer, behandelkamer of wachtkamer. In alle andere gevallen wacht uw begeleider buiten het ziekenhuis.

Op bezoek in ons ziekenhuis

In ons ziekenhuis geldt het volgende bezoekersbeleid:

  • Neem de speciale QR-code mee naar uw bezoek;
  • Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen;
  • Deze bezoeker is welkom tussen 16.00 en 20.00 uur;
  • De bezoeker mag maximaal één uur blijven.

Ook in de patiëntenkamers geldt de afstandsregel. Op sommige afdelingen gelden afwijkende bezoekersafspraken. U kunt daar hier meer over lezen.

Samen zorgen we voor een veilige omgeving

Plan uw bezoek, overweeg een zelftest voordat u op bezoek komt, bij klachten blijft u thuis, draag uw gehele bezoek een mondkapje en houd u aan de 1,5 meter afstand. Zo zorgen we samen voor de veiligheid van onze dierbaren en onze medewerkers.

Vragen

Komt u binnenkort naar MMC? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u in verband met het coronavirus nog vragen heeft: we leggen u graag uit wat u bij een bezoek aan MMC  kunt verwachten.