30 maart 2022

Meer bezoek en ruimere bezoektijden in MMC

Ingang locatie Veldhoven MMC

Het blijft druk in ons ziekenhuis. Dat komt niet alleen door coronapatiënten: ook andere besmettelijke aandoeningen als de griep en het norovirus zorgen ervoor dat we veel patiënten in isolatie moeten verplegen. Ook zijn er nog veel collega’s ziek thuis. Ondanks de drukte zijn de vooruitzichten goed. We zien de besmettings- en opnamecijfers dalen. Alles bij elkaar is het de komende weken nog spannend.

Coronamaatregelen blijven vooralsnog gelden in MMC
De versoepelingen zijn spannend voor iemand met een kwetsbare gezondheid. Dat snappen wij maar al te goed. Juist in ons ziekenhuis hebben we oog voor onze kwetsbare patiënten. Daarom houden wij nog even vast aan de coronamaatregelen: we houden 1,5 meter afstand en dragen een mondkapje. Wel zien we ruimte om iets meer begeleiders en bezoekers toe te laten. Dít zijn hele waardevolle lichtpuntjes voor onze patiënten.

In MMC gelden de volgende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus:

Mondkapjes voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis
Het dragen van een mondkapje is in het gehele ziekenhuis verplicht. U krijgt bij binnenkomst van ons ziekenhuis een mondkapje uitgereikt. We verzoeken u dit mondkapje te dragen gedurende uw gehele verblijf in het ziekenhuis.

Begeleiding en 1,5 meter afstand
U mag met één begeleider naar uw afspraak komen. Als een begeleider niet nodig is, vragen wij u om alleen te komen. Als er minder mensen in het ziekenhuis zijn, kunnen we beter de 1,5 meter regel hanteren en houden we meer ruimte voor elkaar.

Meer bezoek en ruimere bezoektijden
In ons ziekenhuis geldt het volgende bezoekersbeleid:

  • Bezoek is welkom tussen 13.30 – 16.00 uur en tussen 18.00 – 20.00 uur;
  • Patiënten op de verpleegafdeling mogen nu twee bezoekers per keer ontvangen. Dus twee personen in de middag en twee personen in de avond. Kinderen onder de 12 jaar mogen altijd mee op bezoek;
  • Om drukte te voorkomen, vragen we bezoek om (waar mogelijk) niet tegelijk te komen.

Ook in de patiëntenkamers geldt de afstandsregel. Op sommige afdelingen gelden afwijkende bezoekersafspraken. U kunt daar hier meer over lezen.

Samen zorgen we voor een veilige omgeving

Plan uw bezoek, overweeg een zelftest voordat u op bezoek komt, bij klachten blijft u thuis, draag uw gehele bezoek een mondkapje en houd u aan de 1,5 meter afstand. Zo zorgen we samen voor de veiligheid van onze dierbaren en onze medewerkers.

Vragen

Komt u binnenkort naar MMC? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u in verband met het coronavirus nog vragen heeft: we leggen u graag uit wat u bij een bezoek aan MMC  kunt verwachten.