Diëtisten

De diëtist is bij uitstek de deskundige om u te adviseren op het gebied van voeding bij nierziekten. Op de dialyseafdeling zijn een aantal vaste diëtisten werkzaam, die allen gespecialiseerd zijn in dit onderwerp. Ze werken nauw samen met de nefroloog, verpleegkundige en maatschappelijk werk.

De diëtisten hebben specifieke kennis over de samenstelling van voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Daarnaast beschikken ze over medische kennis. Daardoor zijn ze in staat om voorlichting en advies te geven over de invloed van voeding op uw gezondheid en in het bijzonder uw nieren.

Nieren hebben onder andere als functie het verwijderen van afvalstoffen, het regelen van de  hoeveelheid water, zout en de bloeddruk. Door het aanpassen van uw voeding kunt u de aanmaak van afvalstoffen beperken en de vochthuishouding in balans houden. De diëtist kan u helpen met een praktisch en passend dieetadvies. Uw persoonlijke situatie én uw persoonlijke voorkeuren zijn daarbij erg belangrijk. Meer informatie over onze diëtisten vind u bij Paramáx.