Vakantiedialyse

Een nierziekte en afhankelijkheid van dialyse hoeft u niet te weerhouden van een onbezorgde vakantie. Máxima Medisch Centrum biedt daarom dialyse tijdens uw vakantie aan.

Wij kunnen op drie manieren bijdragen aan een zorgeloze vakantie:

  • U kunt tijdens uw vakantie in de regio (in de Peel en de Kempen bijvoorbeeld) in Dialysecentrum Máxima terecht voor dialyse.
  • Wij organiseren zelf een vakantie voor patiënten.
  • We helpen patiënten van Máxima Medisch Centrum met het zoeken naar een geschikt dialysecentrum in de buurt van het vakantieadres.

 

Vakantiedialyse in MMC

Bent u op vakantie in De Peel of bezoekt u bijvoorbeeld familie in Eindhoven? Dan kunt u op onze beide locaties, in Veldhoven en Eindhoven, terecht voor vakantiedialyse. We houden bij het inplannen van uw dialyse zoveel mogelijk rekening met uw vakantielocatie. U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met Dialysecentrum Máxima. Ongeveer één à twee weken vóór de dialyse geven wij u de definitieve locatie en tijd door. Houdt u verder rekening met de volgende zaken:

  • Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. De factuur wordt dan rechtstreeks bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht.
  • Uitgangspunt voor vakantiedialyse in MMC is dat u een stabiele patiënt bent, die de dialysebehandelingen goed doorstaat en een goede vaattoegang heeft. Na het doornemen van de medische en verpleegkundige gegevens die u of uw eigen centrum ons heeft toegestuurd, beslist onze dialysearts of u in aanmerking komt voor vakantiedialyse.

Patiëntenvakantie

Het wordt door nierpatiënten van Máxima Medisch Centrum gezien als één van de hoogtepunten van het jaar: de patiëntenvakantie van Dialysecentrum Máxima. Samen met hun partner of familie én onder deskundige begeleiding even weg uit het ziekenhuis, om tien dagen lang te verblijven in een gemoedelijke omgeving. Dat voelt toch anders.

Het jaarlijks terugkerende fenomeen vindt al ongeveer dertig jaar plaats. Naast dialyserende nierpatiënten gaan ook enkele getransplanteerde nierpatiënten en soms ook predialysepatiënten mee. Dialysecentrum Máxima organiseert de geheel verzorgde reis onder andere door de inzet van haar personeel. Ook wordt zij gesteund door de Nierstichting en Stichting Máxima. Met hun steun is het mogelijk om de vakantie voor de dialysepatiënten betaalbaar te houden.

Hulp bij vakantiedialyse buiten MMC

Wanneer u alleen, met uw partner of met uw gezin in binnen- of buitenland op vakantie wilt, kunt u voor advies aankloppen bij uw dialyseverpleegkundige. De verpleegkundigen informeren of er een dialysecentrum in de buurt van uw vakantieadres aanwezig is en wat daar de dialysemogelijkheden zijn. Ook zetten zij zich in voor het uitwisselen van alle benodigde gegevens. De medisch maatschappelijk werker van MMC helpt vervolgens bij het verkrijgen van toestemming van de zorgverzekeraar.