Polikliniek & opname

Op de dialyseafdeling worden patiënten met een chronisch verminderde nierfunctie behandeld, bewaakt en verzorgd. De dialyseafdeling bevindt zich zowel op locatie Veldhoven als op locatie Eindhoven. Doordat er in MMC meerdere dialysevormen mogelijk zijn, kunnen we de behandeling zo goed mogelijk op uw behoefte afstemmen.

Vaste dialysedagen

U dialyseert zoveel mogelijk op vaste dagen en tijden. Om te voorkomen dat u onnodig lang moet wachten, wordt er van te voren een tijdstip met u afgesproken waarop u wordt verwacht. Dit is een kwartier voordat de behandeling start. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur. Indien u vragen heeft over uw dialysedagen en -tijden kunt u bij de dagcoach (zorgt voor de planning van de behandelingen) terecht.

De behandeling

De verpleegkundige haalt u op uit de wachtruimte en neemt u mee naar de behandelplek. U zit in een speciale dialysestoel en wordt vervolgens aan de juiste apparatuur aangesloten. De dialysestoel kan elektrisch bediend worden, zodat u in elke gewenste stand kunt zitten of liggen. Tijdens het dialyseren heeft u de mogelijkheid om te lezen, televisie te kijken of naar de radio te luisteren. Ook zijn er een aantal laptops beschikbaar die u kunt gebruiken. De dialyseverpleegkundigen begeleiden u en houden het dialyseproces nauwkeurig in de gaten. De nefroloog ziet u in principe één keer per week tijdens de visiteronde die tijdens de behandeling plaatsvindt en één keer per jaar op de polikliniek.

Voeding

Bij mensen die dialyseren neemt voeding een belangrijke plaats in. U krijgt daarom een persoonlijk dieetadvies. Op de dialyseafdeling gelden ook afspraken met betrekking tot eten en drinken. Zo zijn tijdens het dialyseren maximaal twee vochtconsumptie (drinken, yoghurt of fruit) en één broodmaaltijd toegestaan. Meer informatie over voeding en drinken tijdens het dialyseren leest u in de folder.

Naar het ziekenhuis: route, inschrijven en aanmeldzuilen

Komt u binnenkort naar het ziekenhuis voor een afspraak? We helpen u graag met praktische informatie over onder meer de route naar het ziekenhuis, het inschrijven bij de registratiebalie en het aanmelden voor uw afspraak via een aanmeldzuil. U vindt deze informatie op de pagina ‘Afspraak, opname en bezoek’.