Buster, dhr. dr. E.H.C.J.

Buster, dhr. dr. E.H.C.J.

  • Functie maag-darm-lever-arts (MDL)
  • Contact 040 888 63 50
  • Aandachtsgebieden maag- darm-lever oncologie, bijwerkingen immunotherapie, endo-echografie, hepatitis B
  • BIG-nummer 99064795801

Erik Buster heeft de opleiding tot maag-darm-leverarts gevolgd in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is opgeleid in de volle breedte van het vak en is steeds meer geïnteresseerd geraakt in de maag-darm-lever oncologie.

Buster werkt sinds 2015 in Máxima MC. Hij werkt op de afdeling maag- darm- leverziekten én in het Máxima Oncologisch Centrum. Waar hij dagelijks werkt aan de beste zorg voor patiënten met maag-darm-leverziekten of kanker. Binnen het Máxima Oncologisch Centrum is Buster actief betrokken bij de behandeling van de maag-darm-lever bijwerkingen van de steeds meer toegepaste immunotherapie bij kanker.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Buster deed promotieonderzoek naar antivirale behandeling voor patiënten met chronische hepatitis B virus infectie. Hij promoveerde op zijn proefschrift getiteld “Chronic Hepatitis B: Individualized Antiviral Therapy”. De resultaten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in toonaangevende internationale medische tijdschriften. Verder was hij secretaris van de “Richtlijn behandeling van chronische hepatitis-B-virusinfectie” van de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (2008 en 2012).

Werkzaam op de afdeling

Contact