Oei, dhr. prof. dr. S.G.

Oei, dhr. prof. dr. S.G.

  • Functie gynaecoloog
  • Contact 040 - 888 83 80
  • Aandachtsgebieden geboortezorg, extreme vroeggeboortes, teamtraining en patiëntveiligheid
  • BIG-nummer 99023061801

Prof. Dr. Guid Oei werkt als gynaecoloog in Máxima MC en is gespecialiseerd in perinatologie (geboortezorg). Onder andere bij gecompliceerde zwangerschappen en moeizame bevallingen komt Oei in beeld. “Ik mag een vrouw en haar eventuele partner bijstaan op het hoogtepunt van hun leven: de geboorte van hun kind. Bij een bevalling zijn er soms maar een paar seconden om een beslissing te maken. Dat maakt het uitdagend.”

Oei legde in Máxima MC de basis voor een Obstetric High Care (OHC), met een sterke afname van babysterfte tot gevolg. Ook was hij mede-initiatiefnemer voor het Vrouw Moeder Kind-centrum, waar de zorg voor moeder en kind gebundeld zijn. “Moeder en kind blijven na de geboorte bij elkaar, óók als er extra zorg nodig is. Dat is de meest natuurlijke manier en daarmee het beste voor moeder en kind.”

Als hoogleraar bij de Technische Universiteit in Eindhoven houdt Oei houdt zich bezig met wetenschap en innovatie op het gebied van veilige geboortezorg. “Ik heb de wil en drijf om de zorg te verbeteren. Het is mooi om te zien hoe een idee uiteindelijk tot uitvoering wordt gebracht, bijvoorbeeld in het geval van draadloze bewaking van moeder en (ongeboren) kind.”

Hiernaast traint Oei gynaecologen en perinatologen in opleiding in MMC, vervult hij bestuursfuncties bij de Nederlandse vereniging voor verloskunde en gynaecologie en is hij de oprichter van Training for Life. Deze stichting heeft het doel om moeder- en kindsterfte in Afrika en China omlaag te brengen.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Oei houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar de doorontwikkeling van veilige geboortezorg. Zo is hij betrokken bij de ontwikkeling en evaluatie van patiëntvriendelijke methoden om tijdens de zwangerschap de moeder en het kind te bewaken. Ook onderzoekt en ontwikkelt hij simulatiemodellen die gynaecologen en verloskundigen kunnen gebruiken om te trainen.

Oei is initiatiefnemer van een baanbrekend onderzoek om, samen met (inter)nationale partners, een kunstbaarmoeder voor extreem vroeggeboren baby’s te ontwikkelen. Hij geeft leiding aan de onderzoeksgroep Fundamentele Perinatologie waar tientallen artsen en ingenieurs samen werken aan innovaties in de geboortezorg.

In het nieuws

MMC toont design kunstbaarmoeder
Dr. Oei benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Werkzaam op afdeling

Contact