Vossenberg-Terlaak, mw. M.I.M.

Vossenberg-Terlaak, mw. M.I.M.

  • Functie revalidatiearts
  • Contact 040 888 84 10
  • Aandachtsgebieden revalidatiegeneeskunde, chronische pijn, neurologie

Mercèdès Vossenberg-Terlaak is geboren en getogen in Sneek en werkt als revalidatiearts in Máxima MC. “Ik houd me bezig met ziekenhuisrevalidatie in zijn algemeenheid, maar heb extra aandacht voor chronische pijn en neurologische aandoeningen. Zo zie ik bijvoorbeeld patiënten met MS, na een CVA, of patiënten met langdurige pijnklachten waarbij niet een sluitende diagnose gesteld kan worden.”

Vossenberg-Terlaak kijkt niet alleen naar een klacht, maar naar de patiënt in zijn geheel. “Wat kan iemand nog en waar zit een mogelijkheid voor verbetering? Als het verbeteren vervolgens lukt, geeft me dat veel voldoening. Het is dankbaar werk.”

De revalidatiearts ziet patiënten bij ziekenhuisopnames, maar ook op de polikliniek revalidatiegeneeskunde. “Mijn eerste doel is altijd om de patiënt het gevoel te geven dat hij of zij gehoord wordt. Ik breng de vragen en zorgen in kaart en ga daarna – indien mogelijk – met hem of haar op zoek naar een passend revalidatietraject. Daarbij komen mijn vakinhoudelijke kennis en de wensen van de patiënt samen.”

“Het leuke aan het vak vind ik dat het zowel breed als smal tegelijk is. Smal omdat ik per individu specifiek naar de revalidatiemogelijkheden kijk, maar breed omdat het gaat om uiteenlopende klachten.”

Aandachtsgebieden

  • Algemene ziekenhuisrevalidatie
  • Chronische pijn
  • Neurologie

Werkzaam op afdeling

Contact