Vugs, mw. dr. B.A.M.

Vugs, mw. dr. B.A.M.

  • Functie Klinische neuropsycholoog
  • Contact 040 888 92 50
  • Aandachtsgebieden kind en jeugd

Mevrouw Brigitte Vugs studeerde van 1996 tot 2000 Gezondheidsweten-schappen aan de Universiteit van Maastricht. Van 2002 tot 2003 volgde zij de opleiding tot GZ-psycholoog en van 2008 tot 2013 de opleiding tot Klinisch Neuropsycholoog. Nadat zij van 2002 tot 2003 werkzaam was bij de GGzE, afdeling Kinder- en Jeugd, werkte Vugs van 2002 tot maart 2016 bij Koninklijke Kentalis (voorheen Sint Marie) in Eindhoven. Mevrouw Vugs doet momenteel in samenwerking met Koninklijke Kentals en de Radboud Universiteit promotieonderzoek naar het werkgeheugen van kinderen met taalontwikkelingsstoornissen. Haar onderzoek is momenteel in afrondende fase.

Specialisatie

Mevrouw Vugs is als neuropsycholoog gespecialiseerd in de relatie tussen hersenen en gedrag binnen de ontwikkeling van kinderen. Haar patiënten hebben vaak uiteenlopende medische, sociaal-emotionele en ontwikkelingsproblemen. Daarvoor ziet zij kinderen en hun ouders op zowel de kinderafdeling als op de NICU. Vugs: “Kinderen zijn heel flexibel en hebben veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Met de juiste hulp en interventies kun je kinderen zien groeien.”

Werkzaam in MMC sinds

Vanaf 1 maart 2016 werkt mevrouw Vugs als klinisch neuropsycholoog in Máxima MC. Naast haar werk in MMC is zij docent/supervisor bij de opleiding tot GZ-psycholoog en Klinisch (neuro)psycholoog.

Werkzaam op de afdeling

Psychologie

Contact