Marloes van Someren – Obstetrieverpleegkundige

Marloes van Someren obstetrieverpleegkundige MMC26 jaar

Als obstetrieverpleegkundige werk ik met een bijzonder dankbare doelgroep, dat maakt het een heel mooi beroep. De uitdaging zit voor mij in de afwisseling, het ene moment zorg je voor zwangere vrouwen en een ander moment voor kraamvrouwen en hun pasgeboren baby’s. Een dag als obstetrieverpleegkundige is nooit hetzelfde, ook je werkzaamheden verschillen per dag. Mijn werk als verpleegkundige bestaat niet alleen uit de patiëntenzorg aan het bed, maar ook regie over de afdeling kan een dagtaak zijn, in de functie van zorgcoördinator.

Werken op de kraamsuites klinkt voor velen als een leuke baan. Dat is het ook zeker, maar het kan ook heel hectisch en stressvol zijn. Veel emoties komen op de afdeling samen. Dat maakt het werk voor mij juist zo waardevol. De onvoorspelbaarheid, een acute situatie, daar leef ik wel een beetje voor. Een soepel verloop van interventies en de juiste communicatie met het aanwezige team geeft mij voldoening in deze situaties.

Het is heel mooi om bij het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC te werken, waar we volgens het Family Centered Care principe werken. Voor mij is het niet meer dan normaal dat moeder en kind zoveel mogelijk samen zorg krijgen. In de huidige samenleving zie ik dit ook niet snel veranderen, maar juist steeds normaler worden. De hechting van de pasgeboren baby met de moeder is enorm belangrijk. Het hele gezin is hier onderdeel van, ook de vader wordt op deze manier meer betrokken bij het hechtingsproces. Het is erg mooi dat ik heel kort onderdeel mag zijn van de zorgverlening te midden van dit gezin.

We overleggen dagelijks met alle afdelingen binnen het Vrouw Moeder Kind-centrum: de NICU, zuigelingenafdeling en kinderafdeling. Dit zorgt voor een goede onderlinge samenwerking en voorbereiding op te verwachten patiënten. Op deze manier werken we samen aan een betere zorgverlening, we helpen elkaar verder. We werken in een groot team met veel verschillende functies. Door multidisciplinaire samenwerking zetten we de juiste mensen op de juiste plek, om optimaal gebruik te maken van ieders kwaliteiten.


Contact

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen over het werken op de kraamsuites en de Obstetric High Care of over MMC? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.