9 oktober 2018

Brugstation: werkbezoek ziekenhuis Gelderse Vallei aan MMC

Brugstation: werkbezoek ziekenhuis Gelderse Vallei aan MMC

Wat werden wij 14 september gastvrij en enthousiast ontvangen door Nicole, dialyse verpleegkundige en de afdelingshoofd, Y. Uittenbogaard, van het Dialyse Centrum Máxima, Máxima MC Veldhoven. Wat heeft dit Dialyse Centrum een innoverend, transparant, professioneel team!

Wij, (Henriëtte, Berna en Mariëlle) verpleegkundige dialyse afdeling ziekenhuis Gelders Vallei in Ede zijn bezig een brugunit op te zetten voor onze dialyse patiënten. Een brugunit is een voorlichting/training unit, waar patiënten die starten met hemodialyse beginnen. De patiënt wordt voorgelicht en opgeleid in een rustige omgeving en m.n. door het enthousiasme van het personeel gemotiveerd tot een maximale zelfmanagement. Er zijn een aantal ziekenhuizen in Nederland die een dergelijke unit hebben waaronder Dialyse Centrum Máxima. Deze opzet van de brugunit sprak ons erg aan. Mede omdat ze een goed gefaseerd patiënten opleidingsplan hebben, goede visie en al jaren ervaring. Ze werken al vele jaren met een brugunit en deze staat nog steeds als een huis.

Kortom er viel een hoop van de dialyseverpleegkundige te leren en het is zonde om steeds zelf het wiel uit te vinden. Nou, het is gelukt om veel kennis op te doen over een brugunit. Nicole had zich ontzettend goed voorbereid en veel informatie bij elkaar gezocht. Deze had ze in een powerpoint verwerkt. Verder liet zij samen met afdelingshoofd trots de dialyse afdeling zien. Wat een mooie ruim opgezette afdeling. Hier mogen jullie zeker trots op zijn. Wat ons vooral zal bijblijven is het enthousiasme van Nicole.

Wij hebben vooral geleerd dat enthousiasme en doorzettingsvermogen de basis is voor het slagen van onze brugunit!
Ontzettend bedankt!
Berna, Mariëlle en Henriëtte