Zwangerschap

Gefeliciteerd, u bent zwanger! Een periode van vreugde breekt (hopelijk) aan. Mochten er tijdens uw zwangerschap vragen ontstaan, dan kunt terecht bij de medewerkers van het Vrouw Moeder Kind-centrum. Daarnaast staan de verloskundigen klaar voor een nauwgezette controle van uw baby. Niet alleen in het ziekenhuis, maar ook bij u in de buurt.

Eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak worden uw gezondheid en eventuele risico’s voor de zwangerschap in kaart gebracht. Ook volgt een echo, om de uitgetelde datum vast te leggen.

MediMapp: uw digitale zorgtraject

medimap op smartphone

 

Met de juiste informatie op het juiste moment.

Meer informatie over Medimapp

 

Voeding en zwangerschap

Wat mag u wel en wat mag u niet eten als u zwanger bent? Deze informatie vindt u op de pagina voeding en zwangerschap.

Zwangerschapscontroles

Door middel van zwangerschapscontroles houden we uw gezondheid en die van de baby nauwlettend in de gaten. Lees meer over wat u kunt verwachten tijdens deze controles.

Onderzoek naar aangeboren afwijkingen

In ons Vrouw Moeder Kind-centrum kunt u vóór de geboorte laten onderzoeken of uw kind een aangeboren afwijking heeft. Bekende voorbeelden van zulke onderzoeken zijn de combinatietest, de NIPT en de vlokkentest.

Waarschuwingssignalen

Sommige klachten kunnen wijzen op een verstoord verloop van de zwangerschap. Het is belangrijk dat u deze waarschuwingssignalen van het lichaam herkent.

Baby in stuitligging

Als een baby in stuitligging ligt, doen onze artsen een poging het kind te draaien naar een hoofdligging (versiepoging). Dit vindt plaats op het versiespreekuur door zeer ervaren perinatologen. Een versiepoging in Máxima MC heeft een hoog slagingspercentage. Meer informatie en een filmpje vindt u op de pagina baby in stuitligging.

Zwangerschap van een tweeling of drieling

Een zwangerschap van een tweeling of drieling vergt over het algemeen meer van een vrouw dan een eenlingzwangerschap. Lees hier meer over meerlingzwangerschappen.

Zwangerschap na een maagverkleining

Bij een zwangerschap na een maagverkleining is goede controle extra van belang. Bespreek dan ook tijdig met uw verloskundige en/of gynaecoloog dat u een gastric bypass of gastric sleeve heeft ondergaan. Lees meer over zwangerschap na een maagverkleining.

Als de zwangerschap anders verloopt

Als de zwangerschap anders verloopt dan gepland, kan het zijn dat u vaker naar het ziekenhuis moet komen of zelfs opgenomen dient te worden.

Verloren verwachting

Een miskraam of het besluit om een zwangerschap af te breken, is een heftige gebeurtenis. Lees hier meer over een verloren verwachting.

Regelen en beslissen voor de bevalling

Wat moet u regelen en beslissen voor de bevalling? Dat leest u op deze pagina.

'Samen zwanger' interactieve video

Op de pagina ‘Samen Zwanger‘ vindt u alle informatie over het verloop van de zwangerschap, bevallen in ons VMK-centrum, mogelijkheden van pijnbestrijding maar ook de periode na de geboorte en babyvoeding. En natuurlijk een rondleiding door onze prachtige kraamsuites.

Kwaliteit geboortezorg

MMC maakt de zorg rondom de geboorte transparanter. Hierdoor kunt u de kwaliteit van geboortezorg vergelijken en kunnen wij deze blijven verbeteren.

Regionale samenwerking

Zwanger in Zuid Oost Brabant - ZIZOIn de regio zuidoost-Brabant wordt intensief samengewerkt door de bij een zwangerschap en geboorte betrokken verloskundige ketenpartners.

Op de website ‘Zwanger In Zuid Oost Brabant’ vindt u folders en informatie over zwangerschap, bevalling en kraambedperiode.

MMC werkt met betrokken verloskundigenpraktijken in de regio intensief samen.