Meer informatie over DigiD

Wij vinden het belangrijk dat uw gegevens goed beveiligd zijn. Daarom kunt u alleen zelf inloggen op het portaal, via uw persoonlijke DigiD met een controle via sms of de DigiD app. Een eenvoudige uitleg over DigiD vindt u hier.

Wat is DigiD?

DigiD is uw digitale legitimatiebewijs. Veel overheidsinstellingen werken al met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst en misschien ook uw gemeente. Iedereen die een burgerservicenummer heeft en ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) kan een DigiD aanvragen. Deze inlogcode bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord, die u allebei zelf samenstelt, zodat u ze makkelijk kunt onthouden. Heeft u nog geen DigiD? Vraag uw DigiD dan hier aan.

Let op: uw DigiD inlog is strikt persoonlijk. Bescherm deze gegevens daarom goed en voorkom dat anderen er misbruik van kunnen maken. Niemand mag u vragen om uw gebruikersnaam, wachtwoord of activeringscode. Niet per e-mail, telefoon of op welke manier dan ook.

Hoe werkt inloggen via DigiD?

Omdat u via MijnMMC online toegang heeft tot uw medische gegevens, is het belangrijk dat alleen u uw gegevens op een veilige manier kunt inzien. Daarom dient u in te loggen via uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord én een controle om uw identiteit vast te stellen via de DigiD app of sms.

Voor de identiteitscontrole is het noodzakelijk dat er een telefoonnummer aan uw DigiD is gekoppeld. Houd er rekening mee dat dit een aantal werkdagen duurt. Het is daarom raadzaam om dit voorafgaand aan het gebruik van MijnMMC vast te doen. Uw telefoonnummer wordt gebruikt om:

  • Bij de inlogmethode via de DigiD app; eenmalig de DigiD app op uw smartphone te installeren. Deze inlogmethode is het meest eenvoudig en wordt daarom voor het gebruik van MijnMMC aangeraden. Als u via uw telefoon of tablet inlogt in MijnMMC, dan hoeft u bij gebruik van de app alleen een zelfgekozen pincode in te voeren. Als u via uw computer inlogt in MijnMMC, dan scant u bij gebruik van de app eerst een QR-code en voert u daarna een zelfgekozen pincode in. Lees hier meer informatie over het gebruik van deze app.
  • Bij de inlogmethode via sms; bij elke inlog in MijnMMC een sms bericht te sturen met een verificatiecode, die u dient in te voeren. Als u niet beschikt over een mobiele telefoon, kunt u toch de inlogmethode via sms kiezen. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht op uw vaste telefoonnummer. U dient dan de inlogmethode voor sms te activeren en in plaats van een mobiel nummer uw vaste telefoonnummer op te geven.
    U koppelt een telefoonnummer aan uw DigiD door het activeren van de inlogmethode via sms. Lees hier meer informatie over het activeren van deze inlogmethode.

Vragen over het gebruik van DigiD?

DigiD is een gemeenschappelijk systeem, waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Voor vragen over het gebruik van DigiD dient u zich dan ook rechtstreeks tot DigiD te wenden en niet tot Máxima MC. Op de website van DigiD vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en contactgegevens.