30 januari 2020

MMC-specialisten winnen prijs voor begeleiden co-assistenten

Delnooz en Nieuwenhuizen MMC

Twee specialisten van Máxima MC (MMC) zijn door co-assistenten uitgeroepen tot Clinicus van het Jaar 2018-2019. Laurens Nieuwenhuizen, internist-hematoloog, ontving de meeste stemmen in het cluster beschouwend (interne geneeskunde). Cathérine Delnooz, (bewegingsstoornis-)neuroloog, won in het cluster neurowetenschappen. Ze kregen deze prijs voor het bijzonder goed begeleiden en onderwijzen van co-assistenten.

Dit jaar behoorden maar liefst zes MMC-artsen tot de genomineerden. Naast Laurens Nieuwenhuizen en Cathérine Delnooz waren ook Frank van den Broek (chirurg), Hans van Meggelen (anesthesioloog), Sterre Willems (arts-assistent interne geneeskunde) en Mark van Dam (arts-assistent kindergeneeskunde) genomineerd.

Clinicus van het Jaar-verkiezing

De Clinicus van het Jaar-verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door de medische studievereniging van Maastricht, MSV Pulse. Tijdens deze verkiezing kunnen co-assistenten een arts-assistent en specialist nomineren, waarvan zij vinden dat hij of zij meer dan goede begeleiding biedt tijdens het co-schap. In de laatste ronde blijven er per co-schap drie arts-assistenten en specialisten artsen over, waarop studenten hun stem kunnen uitbrengen. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in MUMC+ in Maastricht worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt en in het zonnetje gezet.