Broek, dhr. dr. F.J.C. van den

Broek, dhr. dr. F.J.C. van den

  • Functie chirurg
  • Contact 040 888 85 50
  • Aandachtsgebieden longchirurgie, hoofd- en hals chirurgie, chirurgie bij kinderen, oncologische chirurgie, buikwandchirurgie
  • BIG-nummer 69059026801

Frank van den Broek werkt als longchirurg, chirurg-oncoloog en gastro-intestinaal chirurg in Máxima MC. Hij heeft speciale aandacht voor de behandeling long-, hoofd/hals-, darm- en borsttumoren. “Ik vind het belangrijk dat patiënten weten dat ik me volledig inzet om hun problemen op te lossen. Daarnaast bied ik ook een luisterend oor voor de psychosociale kant die bij kanker essentieel is. Verder ben ik een minimaal invasief chirurg. Dat betekent dat ik een buikoperatie indien mogelijk altijd uitvoer door middel van kijkoperatietechniek. Het belangrijkste voordeel daarvan is een sneller herstel voor de patiënt.”

In MMC introduceerde Frank van den Broek de uniportal VATS: bij longoperaties hoeft hierdoor nog maar één sneetje gemaakt te worden. Ook was bij betrokken bij de invoering van de TaTME-techniek bij endeldarmkanker. Naast de chirurgische behandeling van kanker en goedaardige tumoren, heeft hij speciale aandacht voor chirurgie bij kinderen en voor de behandeling van buikwandbreuken.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

In 2010 promoveerde Frank van den Broek op het proefschrift ‘The role of endoscopic imaging for an improved diagnosis of colorectal neoplasia’. In 2008 heeft hij een ZonMw-subsidie toegekend gekregen voor een onderzoek naar de behandeling van rectumadenomen (goedaardige afwijkingen in de endeldarm). Dit is een subsidie om gezondheidsonderzoek te stimuleren en daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. In 2017 ontving hij opnieuw een ZonMw subsidie en een KWF-beurs; ditmaal betrof het subsidiëring voor onderzoek naar de diagnostiek en behandeling van longkanker.

Lees ook: ‘Drie ton subsidie voor onderzoek naar longkanker’

Werkzaam op de afdeling

Contact