19 februari 2020

Máxima MC neemt twee koppelbedden in gebruik

Koppelbed MMC

Speciaal bed brengt dierbaren dicht bij elkaar

Máxima MC heeft twee koppelbedden van stichting Roparun in gebruik genomen om dierbaren dicht bij elkaar te brengen. Wanneer mensen ziek zijn is het fijn als iemand kan blijven slapen. Dankzij een speciaal koppelmatras ontstaat een volwaardig tweepersoonsbed, waardoor mensen echt even samen zijn en de aandacht krijgen die ze op dat moment nodig hebben.

Een koppelbed is een in hoogte verstelbaar bed met een speciaal koppelmatras dat je kunt vastmaken aan het bed van de patiënt. Zo ontstaat er een tweepersoonsbed. Zo is het mogelijk om net als thuis tegen elkaar aan te kruipen of samen naar muziek te luisteren. De bedden kunnen worden ingezet wanneer er door andere omstandigheden nabijheid van een naaste gewenst is. Wat in veel zorgsituaties echt bijdraagt.

Tal van mooie voorbeelden
De bedden worden onder andere ingezet op de Intensive Care, Neuro Care Unit en op de afdeling oncologie. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om voor de angstige patiënt, die door zijn herseninfarct niet meer kan praten, bescherming voelt van zijn partner bij zich. Voor de oncologische patiënt die weken in het ziekenhuis moet blijven vanwege chemotherapie biedt het bed uitkomst in tijden van angst en onzekerheid. Op de palliatieve unit voor de stervende patiënt om in de armen van je partner de lange donkere nachten door te brengen en het leven los te kunnen laten.

Roparun zet zich in voor koppelbedden
Dankzij Stichting Roparun kan Máxima MC de patiënt deze extra mogelijkheid bieden. Stichting Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. Een van de projecten die Stichting Roparun dit jaar proactief ondersteunt zijn de koppelbedden.