Bok, dhr. dr. L

Bok, dhr. dr. L

  • Functie kinderarts
  • Contact 040 888 8270
  • Aandachtsgebieden kinderneurologie, Syndroom van Down en andere aangeboren aandoeningen
  • BIG-nummer 69020099501

Vinus Bok is geboren en getogen in de Noordoostpolder en werkt als kinderarts in Máxima MC. Hij is expert op het gebied van pyridoxine afhankelijke epilepsie bij kinderen, een zeer zeldzame en heftige vorm van epilepsie.

“Ik werk met het bijzondere kind, zoals ik het zelf noem. Kinderen die in de maatschappij als ‘anders’ worden gezien, bijvoorbeeld doordat ze epilepsie of het Syndroom van Down hebben. Deze doelgroep vraagt om een benadering op basis van gevoel én van verstand. Dat is het leuke eraan.”

Door de jaren heen heeft Bok niet alleen affiniteit met deze kinderen gekregen, maar ook met hun ouders. “De zorg voor het kind heeft een enorme impact op het hele gezin. Al vanaf de geboorte verdwijnt de roze wolk en maakt deze plaats voor een levenslange verantwoordelijkheid. Met zorg op maat, de juiste bejegening en het bieden van (h)erkenning – waar ouders vaak naar op zoek zijn – wil ik hen helpen. Ik sta voor de patiënt en zijn of haar ouders klaar, niet alleen binnen kantoortijden.”

Bok koos voor een carrière in de geneeskunde omdat het twee interesses combineert: het menselijke aspect en de technische kant van het vak. De drive om zieke kinderen te helpen, leidde hem naar de kindergeneeskunde. “Bij kinderen kun je door te observeren al (deels) zien hoe het met hen gaat. Dat maakt het zo’n mooi vak.”

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Bok houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek naar het Syndroom van Down en naar pyridoxine afhankelijke epilepsie. Op dat laatste onderwerp is hij gepromoveerd.

Werkzaam op de afdeling

Contact

Kind en Jeugdwebsite MMC

Bezoek ook de kind- en jeugdwebsite van MMC