Dielen, dhr. dr. F.M.H. van

Dielen, dhr. dr. F.M.H. van

  • Functie chirurg
  • Contact (040) 888 85 50
  • Aandachtsgebieden bariatrie (obesitas), darmchirurgie, proctologie en galblaaschirurgie

Dr. François van Dielen is werkzaam als chirurg in Máxima MC. Hij is één van de drie chirurgen van het obesitascentrum, waar hij mensen met extreem overgewicht opereert. Patiënten krijgen een maagverkleinende ingreep (gastric bypass of gastric sleeve), waarna zij langdurig begeleid worden.

“Bariatrische chirurgie is de mooiste specialisatie van de chirurgie. Het is een technisch gezien complexe vorm van chirurgie die continu in ontwikkeling is,” zegt Van Dielen. “Maar vooral bijzonder: we kunnen mensen die alles al geprobeerd hebben helpen hun leven terug te krijgen.”

Van Dielen opereert zoveel mogelijk met kijkoperatietechniek (laparoscopie). Hierdoor hebben patiënten minder complicaties, minder littekens en kunnen ze sneller na een operatie weer naar huis. Naast bariatrie richt hij zich veelal op oncologische chirurgie bij darmkanker en op proctologie: de chirurgische specialisatie van aandoeningen rondom de anus.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek
Dr. van Dielen promoveerde als één van de eersten in Nederland op het onderwerp bariatrische chirurgie (operaties van mensen met morbide obesitas (zwaar overgewicht)). Hij won voor zijn onderzoek drie prijzen, waaronder de Pellerin prijs. Inmiddels is hij kartrekker van al het wetenschappelijk onderzoek naar obesitaschirurgie in MMC.

Werkzaam op de afdeling

In het nieuws

Contact