Tick, mw. dr. L.W.

Tick, mw. dr. L.W.

  • Functie internist
  • Contact 040 888 5320
  • Aandachtsgebieden hematologie

Dr. Tick studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en volgde de opleiding tot Interne Geneeskunde in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. In het Leids Universitair Medisch Centrum volgde Dr. Tick de specialisatie Hematologie (afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfklieren). Ze promoveerde in 2008 op diagnostiek veneuze trombo-embolie en post-trombotisch syndroom.

Dr. Tick specialiseerde zich in oncologie (kanker) in het Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum St Radboud. Sinds 2009 werkt Dr. Tick als internist hemato-oncoloog in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven. Ze richt zich in dit ziekenhuis op ziekten gerelateerd aan bloedstolling, hemofilie, acute leukemie en palliatieve zorg.

Dr. Tick loopt medisch wetenschappelijk mee voorop in de nieuwste behandelingen door deelname aan landelijke studies op het gebied van oncologie en hematologie (HOVON). Bovendien leidt ze mensen mee op door begeleiding van de Master Advanced Nursing Practice.

Dr. Tick heeft een landelijk en international sterk netwerk door lidmaatschappen van diverse organisaties in binnen en buitenland:
American Society of Hematology (A.S.H.)
International Society on Thrombosis and Haemostasis (I.S.T.H.)
Nederlandsche Internisten Vereeniging (N.I.V.)
Nederlandse Vereniging voor Trombose en Hemostase (NVTH)

Verder participeert ze in diverse professionele netwerken:
Stichting Hemofiliebehandelcentrum Zuid Oost Nederland
Netwerk palliatieve zorg Zuidoost Brabant
HOVON-SAKK leukemia working Group