Over maag-darm-leverziekten

Het specialisme maag-, darm- en leverziekten (MDL) omvat een breed scala aan klachten en of ziekten van het spijsverteringskanaal. Maag-darm-leverartsen zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan de slokdarm, maag, lever, darmen, galwegen en alvleesklier. Onze maag-darm-leverartsen zijn behalve gericht op een goede behandeling, ook gericht op u als persoon. Dat betekent dat ons team zorgt dat u zich op uw gemak gesteld voelt en dat u best nog eens extra uitleg mag vragen, wanneer u iets niet goed begrijpt. Verder is er een speciaal team van gespecialiseerde MDL-verpleegkundigen voor u beschikbaar.

De huisarts kan u in geval van onder andere slikklachten, buikpijn, klachten over de stoelgang of bijvoorbeeld geelzucht doorverwijzen voor aanvullende diagnostiek en/of behandeling naar de maag-darm-leverartsen van Máxima MC. Ook is Máxima MC een gecertificeerd coloscopiecentrum voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Endoscopie- en behandelafdeling

Het stellen van een diagnose bij klachten is vaak een hele puzzel. Hierbij vormen het verhaal van de patiënt en het lichamelijk onderzoek belangrijke aanknopingspunten. Soms zijn meer ingewikkelde onderzoeken nodig om achter de oorzaak van de klachten van de patiënt te komen. Eén van de mogelijkheden is het uitvoeren van een endoscopisch onderzoek. Er zijn verschillende endoscopische onderzoeken die op onze endoscopie- en behandelafdeling kunnen worden uitgevoerd, onder andere een gastroscopie, sigmoïdoscopie, coloscopie, endo-echografie of ERCP. De afdeling MDL van MMC is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van grote darmpoliepen en endoscopische behandeling van pseudocysten.

Hepatitis centrum

Máxima MC is een erkend hepatitis centrum. Wanneer bij u hepatitis B of C wordt geconstateerd, wordt u door de huisarts of GGD verwezen naar dit centrum. Hier kunnen patiënten met hepatitis B of C worden behandeld door een gespecialiseerd team. Dit team bestaat uit de MDL-artsen J.Th. Kamphuis, M.J. ter Borg, E.H.C.J. Buster en de MDL-verpleegkundigen.

Bron: https://www.mlds.nl

Digitale voorbereiding op uw onderzoek

In Máxima MC gebruiken we de online applicatie van Medify om u voor te bereiden op het onderzoek. Via een digitale applicatie kunt u zich thuis, in uw vertrouwde omgeving, rustig voorbereiden. Dankzij de toegevoegde vragenlijsten vindt ook meteen een screening plaats.
Lees meer over de digitale voorbereiding