Wetenschappelijk onderzoek bij kanker

Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de behandeling van kanker. Er is de laatste jaren een enorme winst behaald in het diagnosticeren en behandelen van kanker. Het oncologisch Centrum van Máxima MC is een belangrijke spil geweest in deze nieuwe ontwikkelingen. Er lopen talloze onderzoeken waar wij, samen met onze patiënten een grote bijdrage aan kunnen leveren. Hierdoor zijn er naast de ‘reguliere behandeling’, de gouden standaard van dit moment, vaak mogelijkheden om deel te nemen in een onderzoeksbehandeling.

Nieuwste behandelopties

Het oncologisch centrum van Máxima MC streeft er naar om voor het merendeel van de standaard behandeltrajecten een onderzoeksvariant aan te kunnen bieden. Op dit moment lopen er ruim 80 studies bij verschillende oncologische ziektebeelden. Door de samenwerking met nationale en internationale partners kunnen wij de nieuwste behandelopties aan onze patiënten aanbieden. Wetenschappelijke studies komen in allerlei soorten en maten voorbij, van enkel een vragenlijst omtrent het ervaren van kwaliteit van leven tot het ondergaan van een langdurige en intensieve behandeling.

Máxima MC werkt samen met verschillende onderzoeksgroepen. Voor informatie zie onderstaande links:

Deelname is vrijwillig

Het kan zijn dat een patiënt tijdens de behandeling voor kanker door de arts gevraagd wordt mee toe doen aan zo’n onderzoek of ’trial’. Het deelnemen aan een wetenschappelijke studie is uiteraard altijd na uitgebreid overleg tussen patiënt en behandelaar en nooit zonder (schriftelijk) toestemming van beide partijen.

Meer informatie

Bij het researchbureau van het oncologisch centrum kunt u terecht voor vragen over wetenschappelijk onderzoek in Máxima MC: researchonco@mmc.nl.

Meer informatie over wetenschappelijk onderzoek bij kanker kunt u vinden op kanker.nl. U vindt hier naast informatie over het meedoen aan wetenschappelijke onderzoeken een overzicht van de wetenschappelijke onderzoeken bij kanker in de Nederlandse ziekenhuizen.