‘Na 55 jaar roken stopte ik binnen één dag’
Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt er bloed in de ontlasting van Jos Hofs (67) gevonden. Er blijkt sprake van een kwaadaardige poliep die operatief verwijderd moet worden.
Lees ervaringHoe verloopt een oncologisch behandeltraject in Máxima MC? En hoe beleven onzes patiënten dit? Op deze pagina vindt u hun ervaring.
Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt er bloed in de ontlasting van Jos Hofs (67) gevonden. Er blijkt sprake van een kwaadaardige poliep die operatief verwijderd moet worden.
Lees ervaringBij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt er bloed in de ontlasting van Theo Claessens (60) gevonden. Het blijken twee kwaadaardige poliepen te zijn. De ene kan meteen weggehaald worden. De ander wordt later operatief verwijderd.
Lees ervaringNa een darmoperatie krijgt Toon een tijdelijk stoma. Als deze is opgeheven, ontstaan er ontlastingsproblemen. De klachten hebben veel invloed op zijn kwaliteit van leven. De stoma- en continentieverpleegkundige helpt hem hierbij.
Lees ervaringAl 43 jaar zwemt Rina Horstman-Van Gameren (73) minstens twee keer per week. Ook als ze behandelingen ondergaat voor de tumor in haar lever. Ze is ervan overtuigd dat het bewegen haar heeft geholpen.
Lees ervaringCees van Tiggelen (71) geniet al een aantal jaar van zijn pensioen. Hij is fanatiek bridger en golfer en nog maatschappelijk actief. Begin 2016 valt er een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker op de deurmat.
Lees ervaringDertig lentes jong werd Joyce uit Eersel eind januari getroffen door borstkanker. Ineens waren de rollen omgedraaid: de operatieassistent van Máxima MC moest zelf onder het mes.
Lees ervaringDe bult in haar borst bleek niet zo onschuldig als Ellen Vlielander (29) in eerste instantie dacht, en een paar dagen na de diagnose had ze al een afspraak in het ziekenhuis met de artsen en verpleegkundig specialist.
Lees ervaringHet zou huidirritatie of een tekenbeet zijn. Geen enkel moment denkt Marlies Brusselers (58) uit Valkenswaard dat het vlekje op haar borst borstkanker is. “Toen ik de diagnose kreeg, verdween de vloer onder mijn voeten vandaan.
Lees ervaringAl ruim dertig jaar zijn Anita van de Broek (49) en Irene Waterschoot (51) uit Hoogeloon goede vriendinnen. Drie jaar geleden krijgt Anita borstkanker. Nadat zij schoon verklaard is, wordt duidelijk dat Irene huidkanker heeft.
Lees ervaringEvelien Oomen draagt het BRCA2-gen bij zich, wat zorgt voor een verhoogd risico op borstkanker. Ze stond er dan ook op om preventief behandeld te worden en haar borsten te laten verwijderen.
Lees ervaringMarlijn Jacobs is net 29 als ze een knobbeltje in haar linkerborst ontdekt. Haar moeder, zelf ex-borstkankerpatiënt, benadrukte sinds haar eigen ziekte regelmatig het belang van zelfonderzoek.
Lees ervaringAls Theo van de Velde voor zijn jaarlijkse overwintering in Spanje is, voelt hij een klein bultje op zijn hoofd. Terug in Nederland laat hij dit verwijderen. Het blijkt een melanoom te zijn, een agressieve vorm van huidkanker.
Lees ervaringJurgen (45) heeft al een hele tijd een plek op zijn rug als die plotseling gaat irriteren. Van tijd tot tijd begint de huid te bloeden, jeuken en schilferen. Zijn huisarts verwijst hem direct door naar een dermatoloog.
Lees ervaringSofia heeft een melanoom en is onder behandeling in het Melanoomcentrum van Máxima MC. Sinds kort krijgt ze thuis immunotherapie toegediend.
Lees ervaringGerard Vijgenboom heeft basaalcelcarcinoom, een vorm van huidkanker. Deze vorm van huidkanker groeit langzaam en zaait vrijwel nooit uit. Toch is een behandeling van belang. Als het onbehandeld blijft, kan het in de diepte wel doorgroeien.
Lees ervaringVorig jaar maakt anesthesiemedewerker Eduard Bollebakker (47) de zorg in MMC van wel heel dichtbij mee, als hij in juli de diagnose Acute Myeloïde leukemie krijgt. De boodschap gooit zijn leven plotseling volledig overhoop.
Lees ervaringMet Henny van der Linden (54) is er nooit iets aan de hand. Tot ze een jaar geleden last krijgt van haar ademhaling. “Ik ben naar de huisarts gegaan en die dacht dat er iets mis was met mijn hart, maar niets was minder waar.”
Lees ervaringTwan van der Heijden is 52 jaar en sinds eind november 2018 longkankerpatiënt. In zijn blogs laat hij zijn strijd tegen kanker zien.
Lees ervaringWout Theuws (66) gaat al zijn hele leven op zoek naar sportieve uitdagingen. Die sportieve instelling blijft hij houden als er in 2009 lymfeklierkanker bij hem wordt geconstateerd. Binnenkort krijgt Wout een stamceltransplantatie.
Lees ervaringNovember 2015 wordt er bij André lymfeklierkanker geconstateerd. Een behandeltraject van chemo’s en lange opnames in het ziekenhuis volgen. Na drie jaar vechten is er voor André geen kans meer op genezing.
Lees ervaringAl acht jaar lang had Lex last van vreemde klachten, zoals hevige buikpijn, slapeloosheid en opvliegers. Lex bleek een zeldzaam type kanker te hebben, Neuro-endocriene tumoren (NET-kanker).
Lees ervaringDeborah Lucardie (42) uit Eindhoven krijgt anderhalf jaar geleden de diagnose NET, een zeldzame vorm van kanker die niet te genezen is. Terwijl ze haar ziekte zo goed mogelijk doorstaat, is ze óók – zoals ze zelf zegt – op een missie.
Lees ervaringDirect nadat Bert van Gompel de diagnose prostaatkanker kreeg, was de wil om te genezen niet 100 maar 300%. “Het slechte nieuws viel me zwaar. Maar ik dacht direct: we gaan het aan en ik ga vechten tegen deze ziekte om te genezen.”
Lees ervaringProstaatkanker geeft in het begin weinig tot geen klachten. Zo kwam Cees er per toeval achter dat hij prostaatkanker had. Bij een medische sportkeuring werd duidelijk dat zijn PSA-waarde in het bloed veel te hoog was.
Lees ervaringMet als klacht vaak te moeten plassen kwam Henk Bosveld (73) bij de huisarts terecht. Hier werd de PSA-waarde in het bloed gemeten. Normaal komt PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) in kleine hoeveelheden voor in het bloed.
Lees ervaringOp dezelfde dag dat Jo Noten hoort dat hij prostaatkanker heeft, besluit hij zijn prostaat operatief te laten verwijderen. Bijzonder is dat hij daarvoor enkele maanden wilde wachten. “Zodat ik geopereerd kon worden met de operatierobot"
Lees ervaringNa een prostaatoperatie (bij prostaatkanker) heeft Arie Schep veel last van urineverlies (incontinentie). Als blijkt dat de klachten niet verdwijnen door bekkenfysiotherapie, ondergaat hij een tweede operatie in Máxima MC.
Lees ervaring